Ruim 3 miljoen euro verlies voor ADO

ADO Den Haag heeft over het eredivisieseizoen 2017-2018 een verlies van 3,1 miljoen euro geleden.

Door

Toch is het bestuur van de voetbalclub niet ontevreden. Het verlies van ADO valt ruim een miljoen euro lager uit dan vooraf begroot. Dit komt vooral door kapitaalinjecties van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen (UvS). De opbrengsten van ADO Den Haag stegen met 16 miljoen euro, vooral door stijgende mediagelden en hogere inkomsten uit sponsoring.

Maar door een duurdere spelersselectie is het tekort ongeveer gelijk gebleven. Ook in 2016-2017 leed ADO zo’n drie miljoen euro verlies.

De transfer van de Noorse spits Bjørn Johnson (19 doelpunten) naar AZ, waar de Residentieclub twee miljoen euro aan verdiende, is nog niet meegerekend in de boeking.

De club benadrukt op zijn website dat het ook de komende jaren nog niet in staat is de eigen broek op te houden, maar afhankelijk is van de kapitaalinjecties uit China. Volgens het bestuur van de club is UvS ook in 2019-2020 ‘bereid de (financiële, red.) middelen ter beschikking te stellen’.

Sportief is ADO wisselvallig

Sportief kent de Haagse voetbalclub vooralsnog een wisselvallig seizoen. De selectie van trainer Fons Groenendijk bezet na dertien speelronden een tiende plek in de eredivisie. Zondag (12.15 uur) wacht de uitwedstrijd tegen Ajax.

 

Standaardportret
Bekijk meer van