HVV Sterrentoernooi: ADO, Ajax en Manchester United in Benoordenhout  

Sportpark De Diepput in het Benoordenhout is op zaterdag 8 april opnieuw het decor van een groot internationaal voetbaltoernooi voor kinderen.

Door

Onder meer jeugdelftallen (tot en met 10 jaar) van Ajax, PSV, ADO Den Haag, Feyenoord, Manchester United, Bayer Leverkusen en Anderlecht geven acte de présence op het Sterrentoernooi. Het is de negende keer dat HVV gastheer is van het sportevenement dat zijn naam dankt aan ‘de sterrenstatus van de deelnemende clubs’, zoals de club het zelf omschrijft. Verder doen jeugdelftallen van Club Brugge, KAA Gent, KRC Gent en HVV mee.

“Het is een unieke kans om de toppers van de toekomst van diverse internationale grote clubs te zien spelen bij voetbalclub HVV in Den Haag,” vertelt toernooidirectrice Ingeborg Brøndsted. “Het is een prestigieus toernooi, een belangrijk evenement in het internationale jeugdvoetbal. Vanwege het sterke deelnemersveld geniet het veel aanzien.”

Dat het toernooi inderdaad een podium biedt aan toekomstige profvoetballers, bewezen de eerdere edities. Zo deed Shane Kluivert, zoon van voormalig Oranjespeler Patrick Kluivert, al een keer mee. Inmiddels is Shane Kluivert vijftien jaar en maakt hij furore in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Brøndsted: “En Rayane Bonida was hier ook. Hij zit nu bij het onder 17-elftal van Ajax, maar speelde eerder namens Anderlecht op het Sterrentoernooi.

Oefenwedstrijd

De openingsceremonie is zaterdag om 09.00 uur, waarna om 10.00 uur de wedstrijden beginnen. Rond 16.30 uur klinkt het eindsignaal van de finale en is duidelijk wie de wisseltrofee overneemt van Anderlecht, dat vorig jaar in de finale afrekende met Manchester United.

 

Het is een prestigieus toernooi. Vanwege het sterke deelnemersveld geniet het veel aanzien.
Ingeborg Brøndsted

 

“Het is vooral een hele leuke dag, met een positieve sfeer op het sportpark. Veel mensen uit de wijk komen altijd een kijkje nemen,” aldus Brøndsted. Zij vertelt dat de vrijdag voor het toernooi (Goede Vrijdag) de bekerkoorts in het Benoordenhout al stijgt. “Dan komen de internationale ploegen aan in Den Haag. Veel kinderen logeren bij gastgezinnen in de wijk, dat zorgt voor veel interesse van de mensen in de buurt. Ook willen de kinderen dan trainen en een balletje trappen. Vrijdag spelen Bayer Leverkusen en Manchester United ook nog een oefenwedstrijd tegen HVV op De Diepput.”

Sterrentoernooi voor het goede doel

Het Sterrentoernooi wordt gehouden voor het goede doel: Spieren voor Spieren, een stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. “Je kan een bijdrage leveren door bijvoorbeeld op de dag zelf een plaatje aan te vragen bij de dj of een bedrag te doneren per gescoord doelpunt. Aan het einde van de dag wordt het opgehaalde bedrag bekendgemaakt.”

HVV Sterrentoernooi, zaterdag 8 april, 09.00 – 16.30 uur, Sportpark De Diepput, Van Hogenhoucklaan 37. Meer informatie: www.konhcvv.nl

Onze redactie biedt dit verhaal uit de Den Haag Centraal (DHC) van donderdag 06 april 2023 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van