ADO slachtoffert twee assistenten: ‘Vervelend, maar noodzakelijk’

ADO Den Haag snijdt drastisch in de technische staf. De voetbalclub heeft assistent-trainers Michele Santoni en Rick Hoogendorp teruggezet van het eerste elftal naar de jeugdopleiding.

Door

‘Het is een vervelend, maar noodzakelijk besluit,’ stelt Martin Jol, verantwoordelijk voor het technische beleid van ADO, in een verklaring. ‘Het is de uitkomst van diverse interne gesprekken. Wij zien dit als een vereiste om meer rust te creëren.’

De afgelopen dagen ontstond rumoer rond de trainers van ADO Den Haag. Onder meer De Telegraaf en Voetbal International meldden dat de samenwerking tussen de Servische hoofdcoach Aleksandar Ranković en zijn assistenten Santoni en Hoogendorp verre van optimaal is.

De uitleg van algemeen directeur Mohammed Hamdi lijkt dit te bevestigen: ‘Op basis van de eerste maanden van het seizoen, de wisselwerking binnen de staf en interne gesprekken is er geconcludeerd dat het op dit moment beter is om de technische staf van het eerste elftal te verkleinen.’ Welke rol Michele Santoni (40, eerder coach van Almere City) en voormalig ADO-spits Rick Hoogendorp (45) gaan bekleden bij de jeugdtak van de voetbalclub, is nog onduidelijk.

ADO op een vijftiende plek

Het besluit om de twee assistenten te slachtofferen is opvallend omdat ze nog geen halfjaar werkzaam zijn in het Cars Jeans Stadion. In mei traden ze aan, net als debuterend hoofdtrainer Ranković. ADO staat na zeven eredvisiewedstrijden op een vijftiende plek met vier punten. Zaterdag 7 november (16.30 uur) wacht een thuiswedstrijd tegen FC Twente (de huidige nummer zes).

Wilt u meer lezen over sport in de Haagse regio? Koop op donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van