ADO Den Haag vult directieposten in: nieuwe CEO en technisch directeur

Voetbalclub ADO Den Haag heeft met Natascha van Grinsven-Admiraal (38) een nieuwe algemeen directeur weten te strikken. De nieuwe CEO van de eerstedivisionist komt over van Telstar, waar zij commercieel directeur was.

Door

Van Grinsven-Admiraal, die Edwin Reijntjes opvolgt, is hiermee de tweede vrouwelijke algemeen directeur in het betaalde voetbal. Zo stelde MVV uit Maastricht eerder deze week Laura van Leeuwen aan in die functie. Natascha van Grinsven-Admiraal: “Het is fantastisch om deze stap te mogen zetten. Ik ben trots op het werk dat ik bij Telstar heb gedaan en kijk ernaar uit om mijn tijd en passie in ADO Den Haag te steken. Dit is een club met een rijke historie en een enorme betrokkenheid van supporters. Tegelijkertijd is ADO Den Haag echter ook een club waar veel gebeurd is. Na jaren van onzekerheid is het de komende periode mijn taak om ervoor te zorgen dat we een stabiele basis voor de toekomst creëren.”

Joris Mathijsen naar ADO

Tegelijk maakt ADO bekend dat oud-international Joris Mathijsen (43) de nieuwe technisch directeur wordt. De Goilernaar wil meehelpen de club terug te brengen naar de eredivisie. Mathijsen was eerder zes jaar lang technisch manager bij Willem II. Hij werd vorig jaar ontslagen in Tilburg. Mathijsen is bij ADO de opvolger van Daryl Janmaat, die zijn functie in november al na een aantal maanden neerlegde. Als speler kwam Mathijsen uit voor Willem II, AZ, Hamburger SV, Malaga en Feyenoord. Ook was hij was basisspeler van het Nederlands Elftal dat in 2010 de WK-finale verloor. In totaal droeg Mathijsen ruim tachtig keer het oranjeshirt.

Over zijn dienstverband in Den Haag zegt de Brabander: “Het zal veel werk en toewijding vergen om mee te kunnen strijden voor promotie. Op de achtergrond werken we al hard aan het samenstellen van een evenwichtige selectie en staf.”

Volgend seizoen

De belangrijkste taak voor Mathijsen en Van Grinsven-Admiraal is om ADO volgend seizoen terug te brengen naar de eredivisie, de competitie waaruit het in 2021 degradeerde. Vorig seizoen liep de club promotie in de play-offs na een bloedstollende penaltyserie net mis. Dit seizoen eindigde ADO, onder leiding van trainer Dick Advocaat, anoniem in de middenmoot.

De zoektocht naar een hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen is nog bezig. ADO en de Amerikaanse eigenaar Bolt hopen ook deze vacante positie binnenkort in te vullen.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de lokale weekkrant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van