ADO Den Haag haalt Timothy Derijck terug

Timothy Derijck is teruggekeerd bij ADO Den Haag. De 36-jarige verdediger is sinds de winterstop de vierde versterking voor de club, die volop in de race is voor promotie.

Door

Derijck speelde in twee eerdere periodes voor de Haagse voetbalclub. Hij was aanvoerder van de ploeg die in het seizoen 2010-2011 de play-offs om Europees voetbal won. Na periodes bij PSV en FC Utrecht keerde hij in 2014 terug bij ADO Den Haag. In 2016 vertrok hij naar België, om te spelen voor Zulte Waregem, KAA Gent en KV Kortrijk. Bij die eerste club werd vorige week zijn contract ontbonden.

Met de komst van Derijck heeft ADO Den Haag zich de afgelopen maand in iedere linie versterkt. Doelman Nick Marsman, middenvelder Jari Vlak en spits Alex Schalk werden in januari aangetrokken. De afgelopen zomer versterkten eveneens de nodige ervaren spelers de selectie.

Promotie

ADO Den Haag heeft dit seizoen zijn zinnen gezet op promotie naar de Eredivisie. De club bezet momenteel in de Keuken Kampioen Divisie de tweede plaats, die recht geeft op directe promotie. Koploper Willem II staat vijf punten los, concurrent Roda JC volgt op twee punten achterstand.

In 2021 degradeerde ADO Den Haag uit de Eredivisie. Een jaar later miste de club op een haar na promotie, waarna het in 2023 op een teleurstellende 12de plaats eindigde. In gesprek met Voetbal International gaf trainer Darije Kalezić begin dit seizoen aan dat de doelstelling is om binnen twee jaar te promoveren.

Derijck kwam afgelopen weekend direct binnen de lijnen. In het met 3-0 gewonnen thuisduel met FC Den Bosch verving hij in de 85ste minuut Justin Che. De fans begroetten zijn rentree met een staande ovatie.

Standaardportret
Bekijk meer van