Shishalounge VLVT op last gemeente gesloten

De shishalounge aan de Laan van Meerdervoort waar in april een dodelijk schietincident plaatsvond, leek even weer open. Maar de gemeente heeft onvoldoende vertrouwen dat de uitbater rust in de tent kan houden. Dus is de zaak voor onbepaalde tijd gesloten.

Door

Shishalounge VLVT was volgens signalen aan de gemeente vorige week weer open. Na het schietincident in april, waarbij 17-jarige Azad Sahin overleed, had de burgemeester de zaak voor drie maanden op slot gedaan. Nu de deuren weer open gingen, is direct het gesprek aangegaan.

De gemeente wil dat de lounge pas weer open gaat als de nodige vergunningen zijn verleend. Maar de uitbater meende dat hij zijn gang kon gaan als ‘meldingsplichtige horecainrichting’. Er bestaat, zo verklaart de gemeente, inderdaad een mogelijkheid om te exploiteren zonder vergunning. Maar dan moet de zaak voldoen aan strenge beperkingen zoals geen alcohol, geen luide of live muziek, een verbod op kansspelautomaten en een beperkte openingstijd.

 

We moeten optreden. We willen de omwonenden hiermee gerust te stellen
Richard de Mos (wethouder economie)

 

Op dit moment is er onvoldoende vertrouwen dat de ondernemer van VLVT de exploitatie ‘zorgvuldig zal uitvoeren’. Daarom is zijn zaak voor onbepaalde tijd gesloten.

Wethouder Richard de Mos (Economie, Groep de Mos): “Ik ben er normaal gesproken altijd erg voor om horecaondernemers te helpen. Maar er moet wel binnen de regels en met de juiste vergunningen worden gewerkt. Dus moeten we optreden. We willen de omwonenden hiermee gerust te stellen.”

Vergunning voor shishalounge

Het nieuwe college wil zo snel mogelijk shishalounges vergunningplichtig maken, waarbij ook onderzoek wordt gedaan naar de herkomst van de financiering en omzet van een dergelijke horecazaak. Dit kan op grond van de wet Bibob (wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur).

De gemeente onderzoekt nog hoe dit het beste kan worden vormgegeven. Na het zomerreces moet er een voorstel naar de gemeenteraad.

 

Standaardportret
Bekijk meer van