Drie Haagse zaken op nieuwe coldcasekalender

Ook een Wassenaars misdrijf is te vinden op de politiekalender met onopgeloste levensdelicten en vermissingen.

Door

Door Kim Andriessen

Op de coldcasekalender van 2018 staan drie zaken die in Den Haag spelen. Ook is een Wassenaars misdrijf te vinden op de politiekalender met onopgeloste levensdelicten en vermissingen. In totaal bevat deze 52 misdrijven, één per week.

De Haagse zaken op de nieuwe coldcasekalender zijn de dood van de 29-jarige Maarten Redeker, die in 2007 vermoedelijk door een misdrijf om het leven kwam in zijn woning in Vrederust, de moord op Martin de Bruijn (1995) in de Schilderswijk en de dood van de alleenstaande Alida Christiana Koopmans in het Benoordenhout in 1988. Ook besteedt de politie aandacht aan de vondst van een stoffelijk overschot vlak bij de Wassenaarse Slag in de zomer van 2004. De identiteit van deze vrouw is nog altijd niet bekend.

Het is het tweede jaar op rij dat de politie de coldcasekalender uitgeeft. De editie van 2017, waarop vijf Haagse zaken stonden, leverde over heel Nederland 78 tips op. Daarvan bleken 32 bruikbaar, waardoor in negen oude zaken het politieonderzoek al is heropend of een coldcaseteam de mogelijkheden daartoe onderzoekt. Of dit om Haagse zaken gaat, wil de politie in het belang van de onderzoeken niet zeggen.

Net als vorig jaar wordt de editie van 2018 vooral in gevangenissen verspreid. “Wij verstrekken de kalender aan gedetineerden omdat wij weten dat bij hen relatief veel kennis aanwezig is over gepleegde strafbare feiten,” vertelt recherchekundige Jeroen Hammer, bedenker van de kalender. Ook komt de editie van deze jaargang te hangen in de kantoren van de reclassering en is deze te vinden op de website van de politie.

Binnenkort besteedt Den Haag Centraal in een speciale serie ruim aandacht aan de vier nieuwe coldcases in de Haagse regio. 

De coldcasekalender van 2018. | Foto: Politie

 

Standaardportret
Bekijk meer van