Scherpe kritiek op Revis om aanpak OCC

Fractievoorzitters Pieter Grinwis (ChristenUnie) en Robert Barker (Partij voor de Dieren) hebben scherpe kritiek op wethouder Boudewijn Revis, die de gemeenteraad al maanden niet informeert over de voortgang van de bouw van het cultuurcentrum OCC.

Door

Wethouder Boudewijn Revis (VVD, stadsontwikkeling) informeert de gemeenteraad al maanden niet over de voortgang van de bouw van het cultuurcentrum OCC. De raad kan zo zijn controlerende taak niet verrichten. Dat zeggen de gemeenteraadsleden en fractievoorzitters Pieter Grinwis (ChristenUnie) en Robert Barker (Partij voor de Dieren).

“Aan het begin van dit project heeft het college met de raad afgesproken om na elk kwartaal een voortgangsbericht te sturen. Maar sinds het nieuwe college er zit hebben we nog niets gehoord. Alleen bij de zogenaamde ‘packagedeal’ (met de bouwers, red.) van 31 miljoen euro liet het stadsbestuur even van zich horen.”

 

Het is muisstil gebleven en wij moeten alles via de media vernemen
Pieter Grinwis (ChristenUnie)

 

De raadsleden hadden bijvoorbeeld een mededeling van Revis verwacht naar aanleiding van het bericht in deze krant dat architect Jo Coenen zich wilde distantiëren van het project, onder meer wegens het aanpassen van het ontwerp door de aannemer.

Grinwis: “Maar het is muisstil gebleven en wij moeten alles via de media vernemen. Op deze manier kunnen wij het stadsbestuur toch niet fatsoenlijk controleren?”

Rekenkamer

De twee fractievoorzitters hekelen ook de wijze waarop het college omgaat met de Haagse Rekenkamer. Die gaf onlangs aan lange tijd te weinig medewerking te hebben gekregen bij zijn onderzoek naar het OCC.

“Ongehoord,” stelt Barker. “De rekenkamer is er om onafhankelijk onderzoek te doen. Daarbij moeten ze alle steun én informatie krijgen. Wij willen dan ook dat het stadsbestuur als de wiedeweerga de informatie geeft die de rekenkamer vraagt.” De twee partijen hebben het college in schriftelijke vragen om opheldering gevraagd.

Standaardportret
Bekijk meer van