Zorgvliet wil Oekraïnepad achter Russische ambassade

Bewoners van de wijk Zorgvliet willen dat het lange fiets- en wandelpad dat in hun wijk ligt een naam krijgt: het Slava Oekraïnepad (Glorie aan Oekraïnepad).

Door

Daarvoor is een verzoek bij de gemeente ingediend. Naast Slava Oekraïnepad zou ook de Oekraïne Allee volgens de bewoners een goede naam zijn.

Het pad, dat niet eerder een officiële naam droeg, ligt in Zorgvliet achter de Russische ambassade aan de Andries Bickerweg en verbindt die met de Tobias Asserlaan/Jacob Catslaan. ‘Het lijkt me een mooie manier om onze verbondenheid met de Oekraïners te tonen,’ aldus Carsten de Koning, voorzitter van Stichting Wijkoverleg Zorgvliet.

Oekraïnepad

Volgens de bewoners past het initiatief voor het Oekraïnepad bij de stad van vrede en recht. ‘Ook in onze stad zijn Oekraïense vluchtelingen terechtgekomen. Vanuit onze machteloosheid is dit het minste dat wij kunnen doen. Symbolisch, ja, maar redelijk doeltreffend,’ aldus een verklaring van het wijkbestuur. Het voorstel wordt gesteund door Robin Smit van de Partij voor de Dieren. ‘Mooi om te zien hoe bewoners solidair zijn en een statement willen maken tegen de Russische invasie in de Oekraïne.’

De gemeente heeft nog niet geantwoord op het voorstel van de bewoners.

Onze redactie biedt u dit artikel uit de papieren editie van donderdag 22 september gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van