Wethouder Boudewijn Revis, ‘sterke man’ stadsbestuur, vertrekt

Boudewijn Revis, de meest ervaren wethouder van het college van B en W, verlaat het stadhuis. Hij wordt directeur terreinbeheer en ontwikkeling bij Staatsbosbeheer.

Door

De VVD’er Boudewijn Revis (45) is sinds 2012 wethouder. Hij heeft nu financiën, stadsontwikkeling, en het stadsdeel Scheveningen in zijn portefeuille. Lastige dossiers voor hem zijn de financiën in coronatijd, het cultuurcentrum Amare en de grootschalige woningbouw rond de stations (CID). Eerder was hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de VVD.

De wethouder maakte zijn besluit, dat voor velen als een verrassing komt, donderdagmorgen per brief bekend. ‘Mijn besluit om te stoppen neem ik met gemengde gevoelens. Ik hou van onze stad. Het dienen van de stad als wethouder is eervol en iedere dag weer mooi om te doen,’ schrijft hij.

Iets buiten de politiek 

Revis zegt in de brief dat hij vorige zomer is gaan ‘nadenken’ over zijn toekomst. Kennelijk wilde hij iets anders gaan doen en bovendien iets buiten de politiek. Maar daar kwam de bestuurlijke crisis van oktober tussen. Revis trad na het vertrek van burgemeester Krikke op als locoburgemeester en speelde, als leider van zijn partij in Den Haag, ook een belangrijke rol bij het gedwongen afreden van de wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui. ‘Het was nodig,’ schrijft Revis, ‘om alle zeilen bij te zetten om onze stad en het stadsbestuur door een indringend najaar te helpen’.

Boudewijn Revis vertrekt in september. Dat betekent dat zijn opvolger of vervanger de behandeling van de begroting voor 2021 moet overnemen. Revis vindt dat hij zijn partij ‘de tijd en ruimte’ moet geven, ‘om na te denken over mijn opvolging en daarna zich voor te bereiden op de gemeenteraadsverkiezingen’. Die zijn in 2022.

Wilt u meer weten over de krant Den Haag Centraal? Onze verkooppunten vindt u hier. Of bekijk de mogelijkheden van een (proef)abonnement op de krant en meldt u zich aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Standaardportret
Bekijk meer van