Premier Modi in Catshuis, Eikenhorst en Sportcampus

Na Portugal en de Verenigde Staten bracht premier Narendra Modi van India dinsdag een kort bezoek aan Den Haag. De regeringsleider van het land met circa 1,3 miljard inwoners had voor die halve dag een volle agenda.

Door

Hij lunchte in het Catshuis met zijn collega Mark Rutte en leden van diens demissionaire kabinet, onder wie Bert Koenders en Melanie Schultz. In Wassenaar werd Modi in villa Eikenhorst ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Daarnaast bezocht de Indiase premier de fonkelnieuwe Sportcampus Zuiderpark, waar hij Nederindiërs toesprak. Op het Verenigd Koninkrijk na heeft Nederland de grootste Hindoestaanse gemeenschap van Europa, zo’n 220.000 mensen, van wie een groot deel uit India afkomstig is.

Het bezoek van premier Modi was met name door de korte duur vooral symbolisch. De nadruk lag op het verbeteren van de relaties tussen de beide landen. Aan Indiase kant is vooral de viering van zeventig jaar diplomatieke betrekkingen met Nederland belangrijk. India werd in 1947 onafhankelijk van de Britten. 

Abonnee worden van DHC? Klik dan hier.

3.png 

 

Standaardportret
Bekijk meer van