Politieke talkshow over wonen in de stad

Hoe blijft Den Haag een (be)woonbare stad? Die vraagt staat centraal in de tweede politieke talkshow ‘De Slag om het IJspaleis’.

Door

Centraal onderdeel van het één uur durende programma (dinsdag 12 december, inloop vanaf 17.45 uur, aanvang 18.00 uur) is een themagesprek dat december gaat over wonen in Den Haag, een vraagstuk dat met de verwachte groei naar 625.000  duizend inwoners zeer prangend is. Welke valkuilen en oplossingen zijn er? Daarover gaan Dré Boidin van woningcorporatie Staedion, Wicher Mol van gebiedsontwikkelaar BPD en architect Jeroen Geurst van Platform Stad met elkaar en het publiek in gesprek.

In het programma ook een interview met de Haagse Jeugdombudsman Bert van Alphen over armoede onder jongeren en zijn ervaringen als wethouder namens GroenLinks. Verder zet een bewonersinitiatief uit Mariahoeve zijn verkiezingsonderwerp op de agenda, verzorgt Aukje van Roessel (politiek journalist van De Groene Amsterdammer) een column, peilt DHC-verslaggever Mieke van Dixhoorn de stemming in de zaal en rijgt huisband Caterpillar muzikaal de items aan elkaar. De talkshow wordt gepresenteerd door journalisten Theodore Pronk en Ivar Lingen.

Elke tweede dinsdag van de maand organiseren stichting Debatmeester en weekkrant Den Haag Centraal een talkshow voor stad en politiek in de Centrale Bibliotheek. De reeks stelt Hagenaars in staat zich te verdiepen in de gemeentepolitiek en laat lokale politici kennismaken met wat er in de stad leeft. Op 13 maart is er in plaats van de talkshow een lijsttrekkersdebat.

| Foto: DHC/Sebastiaan Boot

Talkshow De Slag om het IJspaleis, editie 2, dinsdag 12 december, 18.00 – 19.00 uur (inloop vanaf 17.45 uur, na afloop hapje en drankje), Centrale Bibliotheek; www.debatmeester.com

Klik hier om een abonnement op DHC te nemen.

Pasfoto Mieke
Bekijk meer van