Groep de Mos wil af van ‘onzinregel’ in dartcafés (Update)

Groep de Mos baalt van het dartbordenbeleid van de gemeente. De grootste partij in de raad heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Door

Groep de Mos vindt het dartbordenbeleid van de gemeente Den Haag allesbehalve een schot in de roos. De partij heeft naar aanleiding van het artikel ‘Je mag klanten wel zich lam laten zuipen, maar geen vertier bieden’ dat vorige week DHC stond, schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Café-eigenaren Marius van der Kleij van de Goudenregenbar en Denish Mathoera van De Kroon vinden het van de zotte dat het op last van de Wet van kansspelen (Wok) verboden is om meer dan drie spelletjes, zoals dartborden, biljarttafels of sjoelbakken, te hebben in een café met gokkasten.

 

Welk probleem lossen we hier in hemelsnaam mee op?
Ralf Sluis (raadslid Groep de Mos)

 

De cafés worden volgens het landelijke Speelautomatenbesluit uit 2000 dan te laagdrempelig. De gemeente Den Haag handhaaft op deze regel en geeft ondernemers die zich hier niet aan houden een tik op de vingers. ‘Ik wil dat de handhaving op deze onzinnige regel direct stopt,’ zegt raadslid Ralf Sluis van Groep de Mos. ‘Welk probleem lossen we hier in hemelsnaam mee op?,’ vraagt hij zich af.

Ook vindt hij dat de gemeente hiermee een verkeerd signaal afgeeft. ‘Den Haag heeft in Van Barneveld de grootste ambassadeur van de sport. En dan zeggen onze Haagse handhavers dat je niet meer dan drie dartborden op mag hangen. Het is de waanzin ten top.’

Ongelimiteerd volgieten

Het raadslid vindt het merkwaardig dat Den Haag strenger lijkt te handhaven dan in andere steden het geval is. Sluis wil dat de handhaving op meer dan drie spelletjes in cafés met gokkasten stopt. ‘Je wel ongelimiteerd volgieten aan de bar maar geen spelletje mogen spelen gaat er bij mij niet in,’ besluit Sluis, die snel opheldering wil van het college.

Standaardportret
Bekijk meer van