Boudewijn Revis vertrekt ‘zonder enige negatieve emotie’

Na een wethouderschap van bijna acht jaar heeft VVD’er Boudewijn Revis zijn vertrek aangekondigd. Hij licht zijn keuze toe.

Door

Boudewijn Revis, nu nog wethouder van financiën, stadsontwikkeling en Scheveningen, treedt per 1 oktober aan als directeur terreinbeheer en ontwikkeling van Staatsbosbeheer. De mededeling verraste de gemeenteraad compleet, vorige week.

 

Er klonken woorden van lof, maar er was ook kritiek. Heeft dat vertrek niet iets van een vlucht, vroegen oppositiepartijen zich af, nu nog vele moeilijke dossiers moeten worden afgerond? “Eigenlijk is er nooit een goed moment. Je bent altijd nog ergens mee bezig. En toch is dit voor mij en de VVD wél het goede moment,” zegt Revis.

Waarom?

Revis: “Als ik weer lijsttrekker word, zou ik straks twaalf jaar wethouder zijn. Dat is niet goed. Ik word dus geen lijsttrekker bij de verkiezingen van 2022. Doordat ik nu vertrek, geef ik de partij de kans en de tijd zich goed te beraden op mijn opvolging. Daarbij moet ik niet in de weg lopen.”

Toch komen er nog lastige dossiers aan, zoals het cultuurcentrum Amare. En de zaak met de niet-integere hoge ambtenaar van ‘uw’ dienst Stedelijke Ontwikkeling.

“Amare en alle andere dossiers doe ik nog twee maanden en dan draag ik ze met een gerust hart over aan mijn opvolger. Over de ambtenaar heb ik verantwoording afgelegd in de raad. Die zaak is afgerond.”

Niet voor Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Er is zelfs aangifte gedaan.

“Die partij moet eerst maar eventjes naar zichzelf kijken, denk ik.”

 

Ik kan bij Staatsbosbeheer leren en in mezelf investeren.
Boudewijn Revis

Uw vertrek is geen vaandelvlucht dus?

Revis: “Ik loop nergens voor weg. Voor mij is er geen enkele negatieve emotie. Ik stap met heel veel enthousiasme over naar Staatsbosbeheer. Van een functie waarin ik beleid maak, ga ik me nu meer richten op de uitvoering. Ik kan daar leren en in mezelf investeren.”

En over een paar jaar, zeg na de Kamerverkiezingen van, in theorie, 2025 keert u terug in de politiek?

“Dat zou kunnen. Maar eerst ga ik dit een paar jaar doen en wie weet sta ik dan wel weer op een kruispunt.”

Stel: de VVD behaalt in maart een grote verkiezingsoverwinning. Dan zijn er veel bewindspersonen nodig. Mark Rutte, die u goed kent, belt…

“In principe ben ik dan niet beschikbaar. Dat zou raar zijn, want ik heb net getekend bij Staatsbosbeheer. Maar verder ga ik dat soort zaken nu niet met Den Haag Centraal bespreken.”

Staasbosbeheer is gevestigd in Amersfoort. Gaat u verhuizen?

“Nee, ik blijf in Den Haag wonen. Ik zal in mijn nieuwe functie heel veel op pad zijn, dus het maakt niet zoveel uit waar je woont.”

U blijft op roepafstand wonen van Mark Rutte.

“Hij woont bij mij in de buurt, geloof ik.”

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Standaardportret
Bekijk meer van