Verdachte van gewelddadige overval Lohmanplein aangehouden  

Bij een overval achter het winkelcentrum De Savornin Lohmanplein is een 76-jarige vrouw woensdagmiddag zwaargewond geraakt. Er is een verdachte aangehouden.

Door

De dader reed met een auto over haar heen. “Hij reed vol gas over de vrouw heen,” aldus een getuige tegenover Omroep West. Het slachtoffer stond om 15.00 uur bij de stalling van winkelwagentjes achter het winkelcentrum. Daar werd ze beroofd van haar tas, waarin haar sleutels zaten. De dader stapte in een auto en wilde wegrijden, maar de 76-jarige probeerde dat te voorkomen door voor de auto te gaan staan. Toen een getuige het portier opende om in te grijpen, gaf de man vol gas waardoor hij de vrouw overreed. De politie ging daarna op jacht naar de dader. In de loop van de woensdagavond werd in de Spionkopstraat in Transvaal een 41-jarige verdachte aangehouden. Ook de auto is teruggevonden.

Politieauto crasht

De politie deed uitgebreid onderzoek aan de Treublaan en op het Colijnplein en verspreidde later gegevens. Er werd gezocht naar een zwarte Honda Insight. Het bleek te gaan om een gestolen auto. Een van de gealarmeerde politieauto’s kwam op de Laan van Meerdervoort in botsing met een personenauto. Beide bestuurders raakten lichtgewond. De bestuurster van de personenauto kwam vast te zitten en moest worden bevrijd. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd.

De gecrashte politieauto op de Laan van Meerdervoort. | Foto: Regio15

De Politie Eenheid Den Haag roept getuigen op contact op te nemen. Dat kan onder meer via telefoonnummer 0900 8844. De politie is ook geïnteresseerd in eventuele opnamen van telefoons of dashcams.

[Dit bericht is op 17 augustus geactualiseerd.]

Standaardportret
Bekijk meer van