Oud-wethouder Nico Dijkhuizen (77) overleden

Oud-wethouder Nico Dijkhuizen (CDA) is woensdag 24 april op 77-jarige leeftijd overleden. Hij stierf aan de gevolgen van een bacteriële infectie.

Door

Dijkhuizen werd in 1978 verkozen tot gemeenteraadslid voor het CDA. In 1983 werd hij wethouder van economische zaken. Toen het CDA in 1987 na (haar voorgangers meegerekend) decennia in het college te hebben gezeten, in de oppositie belandde, werd hij één van de voornaamste critici van het toen besturende geheel linkse college van B en W. Toen dat in 1989 aan interne twisten ten onder ging, keerde het CDA terug achter de collegetafel en werd Dijkhuizen opnieuw wethouder.

Na zijn wethouderschap was hij onder meer directeur van het Garantie Instituut Woningbouw. Bovendien zette hij zich in voor vele maatschappelijke organisaties. Zo was hij van 2006 tot 2009 voorzitter van Haagse Rugby Club.

Vrienden van Den Haag

De afgelopen jaren trad hij ook op de voorgrond als lid van de vereniging Vrienden van Den Haag. “Hij vond dat het met de grote bouwopgaven in de stad de verkeerde kant opgaat, architecten en burgerij te weinig worden betrokken. Hij vond dat de aanpak radicaal veranderd zou moeten worden. We zullen Nico als persoon en ook zijn inzet en deskundigheid erg missen,” zegt Vrienden-voorzitter Rupert van Heijningen.

Standaardportret
Bekijk meer van