Opening Legoland halfjaar vertraagd

De opening van het Legoland Discovery Centre in Scheveningen is uitgesteld tot 2020. Het team dat drie miljoen legosteentjes komt leggen, zou nog bezig zijn met een Legoland-filiaal in China.

Door

Eigenlijk moest de kinderattractie in de zomer van 2019 opengaan voor publiek. Dat die deadline niet wordt gehaald, ligt niet aan de aannemer: het bouwproces ligt op schema. Maar de vertraging van Legoland komt op conto van de Britse uitbater Merlin Entertainments. Deze heeft niet op tijd zijn legobouwers naar Scheveningen afgevaardigd.

Het ‘inbouwen’ van de attractie met tot wel drie miljoen legosteentjes – een proces van negen à tien maanden – had in november moeten beginnen, maar is opgeschoven naar maart volgend jaar. Het legobouwteam zou nog bezig zijn met een Aziatische Legoland-attractie.

Politieke crisis over Legoland

Aan de komst van Legoland naar Scheveningen ging een politieke crisis vooraf. Geduvel was er over de financieringsconstructie, waarbij de gemeente een miljoeneninvestering doet ten gunste van twee bedrijven. Het plan werd met grote haast door de gemeenteraad geloodst. Maar dat bleek onnodig, onthulde deze krant.

Daags voor de stemming had Merlin al laten weten dat het besluit van zijn aandeelhoudersvergadering was uitgesteld. Definitieve goedkeuring volgde pas maanden later. Dat gebeurde nadat Merlin opnieuw zijn beslissing had opgeschoven.

Standaardportret
Bekijk meer van