Niet meer contant betalen bij bestuurder

Reizigers kunnen vanaf 1 oktober in geen enkele bus of tram van de HTM meer contant betalen bij de chauffeur of de bestuurder.

Door

Betalen

Ook de 69 ‘oude’ trams – type GTL8 – zijn nu voorzien van betaalautomaten. Op de bus kan al sinds de zomer bij de chauffeurs alleen nog met pinpas of creditcard worden betaald. In de bussen ontbreekt de ruimte om automaten te plaatsen. Vroeger hadden de bestuurders en chauffeurs een mechanische geldautomaat en lade bij zich. De HTM vond dat te onveilig en besloot vorig jaar het contante betalen voor in de voertuigen af te bouwen. ‘De omvangrijke operatie verliep zonder noemenswaardige problemen,’ meldt de HTM. De automaten, waarmee de blauwe Randstadrailtrams en de rode Avenio’s al zijn uitgerust, zijn robuust. Ze kunnen in principe niet worden opengemaakt, ook niet door de trambestuurder wanneer dieven hem zouden willen dwingen.

HTM

De HTM komt met de automaten en de mogelijkheid tot pinbetaling ook tegemoet aan de wensen van een deel van de passagiers. Er zijn reizigers die het prettiger vinden contant of met pas te betalen. Sommigen van hen willen uit privacyoverwegingen de ov-chipkaart niet gebruiken.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van