Muurschilderij in Moerwijk wint Dutch Street Art Award

Een vijftig meter hoge muurschildering bij station Moerwijk viel vrijdag in de prijzen bij de uitreiking van de Dutch Street Art Awards.

Door

Het kunstwerk ‘Wild Hearts’, geschilderd op de gevel van een flat aan het Willem Dreespark, is onderscheiden als ‘Most Intense Mural’. De muurschildering is gemaakt door Studio Giftig, een streetartduo uit Veldhoven dat bestaat uit Kaspar van Leek en Niels van Swaemen.

Het duo werkte maanden aan het gigantische werk voordat het in juni 2022 officieel werd onthuld. “Het is geweldig om deze erkenning te krijgen vanuit de streetart-scene zelf,” aldus Van Leek.

Dutch Street Art Award

De Dutch Street Art Award is een juryprijs voor ‘murals’ in Nederland. De vakjury prees het kunstwerk in Moerwijk ‘vanwege een combinatie van factoren’. Ze stelt: ‘Naast creativiteit en originaliteit, kwaliteit en technieken, was de jury ook onder de indruk van het concept met betrekking tot de omgeving en het formaat van de muurschildering.’

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

| Foto: DHC/Anniek Molle

Het kunstwerk ‘Wild Hearts’ is geïnspireerd op het gelijknamige nummer van de Di-rect. De bandleden gaven vorig jaar acte de présence bij de presentatie van de mural.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de lokale weekkrant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van