Mogelijk geurspoor van vermiste Niek de Graaf in Meijendel

De 56-jarige Niek de Graaf uit het Benoordenhout is nog steeds vermist. De politie zoekt nu getuigen die hem na dinsdag 25 augustus hebben gezien in duingebied Meijendel.

Door

Politiehonden pikten recent in Meijendel een mogelijk geurspoor op van Niek de Graaf (56). “Dat is misschien een aanwijzing dat hij in het natuurgebied is of is geweest,” zegt een woordvoerster van de politie.

Niek de Graaf verdween op dinsdag 25 augustus rond 08.45 uur tijdens een rondje hardlopen in het Haagse Bos. Uitgebreide zoekacties in het gebied rond Paleis Huis ten Bosch leverden de afgelopen weken niets op. Nu het spoor mogelijk naar de duinen leidt, heeft de politie de stoepborden met het verzoek om informatie verplaatst naar Meijendel. Het opsporingsteam hoopt dat nieuwe mensen met tips of informatie zich melden.

Niek de Graaf verdween 25 augustus tijdens een rondje hardlopen in het Haagse Bos. | Foto: DHC/Sam Sampat

Een aantal dagen geleden bracht de politie al nieuwe camerabeelden van De Graaf naar buiten. Het gaat om een opname van de bewuste dinsdagochtend, gemaakt door een camera in het Haagse Bos. Hierop is De Graaf (1.90 meter lang, grijs haar) in hardloopkleding te zien.

Bewakingsbeelden van Niek de Graaf (via politie).

Hij droeg een donkerrood shirt met korte mouwen, een zwarte sportbroek met een witte streep en blauwe Asics-hardloopschoenen. Het zijn vooralsnog de laatst bekende beelden van de Hagenaar.

Telefoon Niek de Graaf

De dochter van Niek de Graaf deelde op de avond van 25 augustus de vermissing op Facebook: ‘Papa is gaan hardlopen en niet terug gekomen. Kunnen jullie alsjeblieft een oogje open houden of jullie hem zien,’ schreef ze op het sociale mediakanaal. Hierna kwam snel een grote zoekactie op gang. Tientallen vrijwilligers zochten in en rond het Haagse Bos naar de vermiste man, maar alleen zijn mobiele telefoon werd gevonden. Omdat die uitstond, loopt dit spoor dood.

In het opsporingsprogramma ‘Team West’ van Omroep West kwam de zaak vorige week aan bod. Hierin gaf de politie aan zich ‘zorgen te maken’ en dat ‘de angst bestaat dat hij zichzelf wat wil aandoen’. Om privéredenen doet de politie hier geen nadere uitspraken over.

Volgens een woordvoerster heeft de uitzending van ‘Team West’ een aantal tips opgeleverd die nu worden nagetrokken. “Zolang er aanknopingspunten zijn, loopt het onderzoek nog gewoon door.”

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan op donderdag DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van