Man met mes valt kinderen aan in drukke Grote Marktstraat

Een onbekende man heeft vrijdagavond in de Grote Marktstraat drie tieners neergestoken. De kinderen hebben de aanslag overleefd en konden na een behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Door

De man sloeg rond 19.45 uur toe ter hoogte van het warenhuis Hudson’s Bay. Korte tijd heerste er grote paniek onder het winkelend publiek. Het was druk in verband met de koopjesavond Black Friday. De politie was snel ter plaatse en zette een deel van de Grote Marktstraat af. Het mes dat de dader vermoedelijk gebruikte is op straat gevonden.

Ondanks een klopjacht met onder meer een politiehelikopter was de dader omstreeks middernacht noch voortvluchtig. De politie houdt rekening ‘met alle scenario’s’, ook dat het om een terroristische aanslag ging.

Relschoppers in het publiek Grote Marktstraat

Onder het publiek waren relschoppers die zich niet aan de instructies van de politie hielden en zich hinderlijk gedroegen. Twee personen zijn daarom aangehouden.

Loco-burgemeester Boudewijn Revis reageerde geschokt. “Op een avond dat heel veel mensen inkopen doen in één van onze drukste winkelstraten, gebeurt zoiets verschrikkelijks. De politie is volop bezig met het onderzoek. Ik wens de slachtoffers veel sterkte.”

Gemeenteraad verbijsterd

Ook gemeenteraadsleden reageerden met afschuw. ‘Verbijstering over wat er gebeurd in onze stad: Wat met #BlackFriday een feestje moest worden, loopt uit op een drama. Hopen dat de daders snel gepakt worden, veel sterkte voor de slachtoffers. Hopelijk snel meer duidelijkheid,’ aldus ex-wethouder Richard de Mos op Twitter.

De politie deed in de loop van de avond een getuigenoproep:

Wij zijn nog steeds op zoek naar de dader van het steekincident Grote Marktstraat. Heeft u informatie neem dan contact op met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via M 0800-7000.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van