Pool overlijdt na voor tramlijn 19 te zijn geduwd, drie verdachten aangehouden

In Ypenburg is maandagavond een Poolse man (39) overleden na onder de tram te zijn geraakt. Hij is mogelijk geduwd. Dinsdagochtend hebben zich drie jongens gemeld op het politiebureau. Zij zijn aangehouden.

Door

Het ongeval had plaats op de Rijswijkse Landingslaan, bij de lijn 19-halte Anthony Fokkersingel. Meerdere, hevig geëmotioneerde, getuigen meldden aan het regionale persbureau Regio15 dat het slachtoffer, een dakloze man van 39 jaar, hier door drie jongens voor een tram werd geduwd.

Wel is de Forensische Opsporing (FO) nog volop bezig met het onderzoek naar de toedracht van het incident. Dit meldt de recherche op Twitter. De politie startte ook meteen na het incident een klopjacht naar de drie jongens. Zo is er door de hulpdiensten onder meer een Burgernetmelding verstuurd. ‘Rijswijkse Landingslaan. In verband met ernstig incident zoeken wij drie donker getinte jongens, lang, in het zwart gekleed met witte letters voorop,’ zo valt er in dit bericht te lezen.

Aangehouden

In de loop van maandagavond heeft zich een 15-jarige jongen uit Den Haag vrijwillig aan een politiebureau gemeld. Op dinsdagochtend hebben zich nog twee verdachten gemeld, een 15-jarige jongen en een 18-jarige jongen, beiden afkomstig uit Den Haag. Deze jongens zijn direct aangehouden en ingesloten. De verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

De politie zegt nog uit te zoeken of het gaat om verdachten of getuigen van het incident.

Overleden

Het incident had maandag rond 20.50 uur plaats. Meteen na de aanrijding rukten verschillende hulpdiensten uit. Dit waren de politie, twee ambulances, het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam, de Officier van Dienst Geneeskundig en brandweereenheden van meerdere kazernes.

Ambulancebroeders probeerden het slachtoffer nog te redden, maar de verwondingen waren dusdanig dat de man ter plekke is overleden.

Trambestuurder

De trambestuurder is door medewerkers van de HTM opgevangen. Andere getuigen of betrokkenen die gebruik willen maken van slachtofferhulp kunnen zich melden aan het politiebureau Leidschenveen- Ypenburg. Het rechercheteam is specifiek op zoek naar getuigen die rond 20.50 uur iets gezien of gehoord hebben dat met dit incident te maken kan hebben.

Hebt u tips of informatie die van groot belang kan zijn bij dit onderzoek? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn via 0800-6070. 

[Dit bericht is op woensdag 20 oktober om 15.50 uur aangevuld.]

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

 

Standaardportret
Bekijk meer van