Maarten Brakema chef van Den Haag FM

De Haagse journalist Maarten Brakema is per 1 april benoemd tot ‘journalistiek leider’ van Stadsomroep Den Haag, beter bekend als Den Haag FM.

Door

Dat heeft de omroep donderdag bekendgemaakt. Hoofdredacteur Henk Ruijl van Omroep West, waar Den Haag FM deel van uitmaakt, noemt Brakema ‘een op en top Hagenaar en Hagenees ineen’. “Maarten is een buitengewoon ervaren journalist die de stad van binnen en buiten kent. Een graag geziene gast in alle omstandigheden en een collega die onze journalistiek, waarin de feiten centraal staan, uitstekend kan uitdragen. Maarten is als geen ander in staat samen met steeds meer collega’s de Stadsomroep een stap verder te brengen.”

Brakema zelf zegt veel zin te hebben in zijn nieuwe baan. “Den Haag FM is een prachtige lokale zender, die de komende jaren de mogelijkheid krijgt om uit te breiden. Ik voel me heel vereerd dat ik met een groep talentvolle, enthousiaste mensen mag werken. Wat is er mooier dan vanuit het centrum verhalen maken over de prachtige stad Den Haag?”

Haagsche Courant

Maarten Brakema (54) volgt Ivar Lingen op, die onlangs werd benoemd tot redactiechef bij Omroep West. Hij is al vele jaren in Den Haag en omgeving werkzaam als journalist. Na opleidingen in Kampen en Zwolle en de studie Politicologie en Communicatie aan de VU, begon hij in 1995 als verslaggever bij de Delftsche Courant. Vervolgens verhuisde hij naar de parlementsredactie van de Haagsche Courant.

Brakema in actie voor Omroep West. | Foto: Still Omroep West

Vanaf 2003 was hij verslaggever op de stadsredactie van die krant, met als specialisatie gemeentepolitiek. Zijn collega’s vermaakte hij geregeld door op komische toon de laatste nieuwtjes en roddels uit het stadhuis te debiteren. Tien jaar geleden stapte hij over naar Omroep West, om ook daar weer politiek verslaggever te worden.

Standaardportret
Bekijk meer van