Lesley Arp nieuwe fractievoorzitter SP

Weer een wisseling van de wacht bij de SP in de Haagse gemeenteraad. Hanne Drost legt per 4 juli haar functie als fractievoorzitter neer. De positie is niet langer te combineren met haar baan als medewerker voor de Tweede Kamerfractie.

Door

De nummer twee van de fractie, Lesley Arp, wordt de nieuwe fractievoorzitter. Zij is op dit moment fractievertegenwoordiger voor de partij. In die rol voerde ze al het woord over de thema’s wonen en stadsontwikkeling.

Arp is vlak na haar afstuderen actief geworden voor de SP en was lang achter de schermen al betrokken bij de lokale Haagse politiek. Ze woont ruim tien jaar in Laakkwartier en is naar eigen zeggen ‘verknocht’ aan de stad. “Ik vind het een grote eer en verantwoordelijkheid om, na jarenlang vooral achter de schermen en op straat politiek actief te zijn, het stokje van Hanne over te nemen.”

 

Uittocht SP

De afgelopen jaren heeft de partij te maken gehad met een ware uittocht. Na de laatste Tweede Kamerverkiezingen in 2017 vertrok toenmalig SP-fractievoorzitter Bart van Kent naar het Binnenhof. De fractie telde toen twee zetels, maar Aisha Akhiat bedankte voor de eer om fractievoorzitter te worden. Vandaar dat Hanne Drost als nieuwkomer meteen de leiding kreeg.

Toen de SP na de gemeenteraadsverkiezingen slechts één zetel overhield, kwam Drost alleen te staan. Naast die positie werkt ze ook in de Tweede Kamer voor de fractie op het zorgdossier. Dat blijkt nu niet meer te combineren. Drost: “Ik ben bevoorrecht en ben dankbaar dat ik sinds september 2017 als fractievoorzitter deel heb mogen uitmaken van de Haagse gemeenteraad. Ik vertrek uit de raad, maar zal zeker de politiek en de SP niet verlaten. Ik blijf werkzaam voor de SP-Kamerfractie om daar te strijden voor een socialer Nederland.”

Pasfoto Mieke
Bekijk meer van