Karin Krukkert nieuwe politiechef in Den Haag

De Rotterdamse politieofficier Karin Krukkert wordt chef van de Eenheid Den Haag. Zij volgt Paul van Musscher op, die directeur is geworden van het Politie Dienstencentrum.

Door

Krukkert (55) heeft een gedeeltelijk Haagse achtergrond. Zij was eerder onder meer teamchef bij de Haagse bureaus Segbroek en Jan Hendrikstraat, waarnemend adjunct-directeur van (het toenmalige) Haaglanden IV en  sectorhoofd in Den Haag Centrum. In 2019 werd ze plaatsvervangend chef in Rotterdam.
In een donderdag uitgegeven persbericht zegt Krukkert ‘ontzettend blij [te zijn] met mijn overstap naar de Eenheid Den Haag. Afscheid nemen valt me wel zwaar. In Rotterdam heb ik de afgelopen jaren echt mogen ervaren wat het politiewerk zo mooi maakt: dat je het alleen samen kunt doen, op een warme en collegiale manier. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik ook in de Eenheid Den Haag, samen met alle collega’s en met veel plezier, een waardevolle bijdrage kan leveren aan zowel een veilige samenleving als aan een eenheid waarin collega’s zich veilig en mee verbonden voelen’. Krukkert begint op 25 juli.

Het Hoofd Operatiën, Tolga Koklu (53), is per 1 juni benoemd tot plaatsvervangend politiechef. Tot de komst van Krukkert neemt hij eveneens de functie van politiechef waar. Koklu was eerder onder meer sectorhoofd van district Den Haag West, operationeel specialist E in district Den Haag Zuid en  teamchef in Delft.

Standaardportret
Bekijk meer van