Italiaanse (20) vermist na bezoek aan Scheveningen

De politie is op zoek naar de 20-jarige Italiaanse Martina Ragazzo. Zij is al sinds maandag 17 januari vermist, toen gebruikte ze rond 22.00 uur voor het laatst haar telefoon.

Door

De volgende ochtend rond 06.45 uur werden op het strand, bij de vloedlijn ter hoogte van de Pier in Scheveningen, een rugtas, een gitaar in foedraal en een skeeler aangetroffen. Volgens de politie waren deze spullen mogelijk van de Italiaanse. Van de vrouw zelf ontbreekt elk spoor. Ragazzo heeft een slank postuur, is ongeveer 1,75 meter lang en ze heeft donker, kort, golvend haar.

De politie weet dat zij in elk geval korte tijd in Den Haag heeft gewoond. “Maar waar en wanneer precies en voor hoelang ze hier woonde, is ons nog niet duidelijk,” legt politiewoordvoerder Dick Goijert uit. “Wij zijn daarom op zoek naar mensen die haar kennen. Zo willen wij een beter beeld van haar krijgen.”

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

Martina Ragazzo. | Foto: Politie

Verder komt de Haagse recherche graag in contact met mensen die Ragazzo na maandag 17 januari nog hebben gezien. Volgens Goijert kan de politie nog geen uitsluitsel geven over de reden van haar verdwijning. “Wij houden alle scenario’s nu nog open.”

Fabiënne Geers

De zaak-Ragazzo is niet de enige vermissing die nu speelt in de Haagse regio. Sinds dinsdag 11 januari is ook de 22-jarige Fabiënne Geers uit Zoetermeer spoorloos. Zij is die dag voor het laatst gezien in de De La Gardestraat, niet ver van de Randstadrail-halte Palenstein (lijnen 3 en 4).

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

Fabiënne Geers. | Foto: Politie

‘Fabiënne Geers is te herkennen aan geblondeerd haar, een spleetje tussen haar voortanden, zwarte jas heup model, zwarte tas met goud hengsel en gouden opdruk. Zij verplaatst zich mogelijk via openbaar vervoer,’ schrijft de politie op de eigen website.

Volgens Goijert is er geen verband tussen de vermissing van Fabiënne Geers en van Martina Ragazzo. “Wij onderzoeken beide zaken separaat van elkaar.”

Heeft u informatie over deze vermissingszaken, dan kunt u die doorgeven via de (gratis) opsporingstiplijn: 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. Meer informatie: www.politie.nl

Meer lezen over Haagse politiek, achtergronden en cultuur? Neem een (proef)abonnement op de onafhankelijke weekkrant Den Haag Centraal. Of koop de krant bij één van onze verkooppunten

Standaardportret
Bekijk meer van