The Hague’s Finest, winkel voor Haagse producten, gaat de wijk in

The Hague’s Finest, winkel en ontmoetingsplaats voor Haagse producten en makers, is verhuisd van de binnenstad naar de Valeriusstraat. Daar zijn spullen van zo’n 125 Haagse makers verkrijgbaar en kunnen gasten een kop koffie drinken.

Door

In 2020 opende The Hague’s Finest een pop-upstore met een helder doel: inwoners van de stad inspireren om lokale producten te kopen. Dat sloeg aan, en de pop-up werd een winkelpand in de Venestraat. Maar gaandeweg leek de aandacht van lokale bewoners wat weg te ebben, vertelt oprichter Lex Rijkers Meinen.

Hij lacht: “Kregen we de hele dag de vraag of we Haagse hopjes verkochten. Natuurlijk is het ook leuk als passanten en dagjesmensen zien wat er in Den Haag gemaakt wordt, maar daar is het ons niet om te doen. We willen vooral aan inwoners de diversiteit van de Haagse maakindustrie laten zien.”

 

Klanten zijn verbaasd dat al deze dingen bij ons in Den Haag worden gemaakt
Lex Rijkers Meinen

 

Met de verhuizing naar de Valeriusstraat wil The Hague’s Finest bovendien ‘meer de wijk in’, legt Rijkers Meinen uit. “In de binnenstad ben je echt een winkel. Heb je dan eens dertig man over de vloer voor een evenement, dan geeft dat ruis voor het winkelend publiek.” De nieuwe zaak ligt tussen het Statenkwartier en Duinoord in en moet met een eigen espressobar naast de winkel ook een ontmoetingsplek worden voor inwoners en makers.

750 Haagse producten

Ruim drie jaar geleden begon Rijkers Meinen de pop-up met zo’n 25 merken. Inmiddels zijn dat er 125, met in totaal ruim 750 producten, allemaal van Haagse makelij: van lokaal gebrouwen bier tot zwangerschapsolie en van strandstoelen tot ansichtkaarten. “We zijn bezig keramiek toe te voegen aan het assortiment en meer te doen met prints en zeefdrukken. En we willen Haagse makers uitdagen om bijvoorbeeld mooie kaarten en inpakpapier te maken. Kortom, alles wat we al doen nog een stapje beter doen.”

Na een korte vakantie is de nieuwe zaak vanaf de tweede week van januari geopend van woensdag tot en met zaterdag. Rijkers Meinen sluit niet uit dat er in de toekomst weer een winkel in de binnenstad komt, maar gaat zich de komende tijd vooral bezighouden met verdere uitbreiding van het merk. “Mensen die voor het eerst bij ons komen, zijn verbaasd dat al deze dingen bij ons in Den Haag worden gemaakt. We hebben dus nog een hoop uit te bouwen en te vertellen.”

The Hague’s Finest, Valeriusstraat 83. Open van woensdag t/m zaterdag 9:00 – 17:00 uur.

Standaardportret
Bekijk meer van