Nieuwbouw De Lodewijk in Bezuidenhout: alleen nog de sleutel in het slot

Keukenapparatuur, tegelwerk, sanitair: het kopen van een nieuwbouwwoning gaat vaak gepaard met keuzestress en tegenvallers. Maar het kan ook anders. In de appartementen van De Lodewijk in het Bezuidenhout hoeft straks alleen nog de sleutel in het slot.

Door

Het voormalige TNO-kantoor aan de Juliana van Stolberglaan in het Bezuidenhout maakte plaats voor vier luxueuze, kleinschalige woontorens. Drie ervan zijn bestemd voor verhuur in de vrije sector (onder de naam JvS). De vierde, om de hoek aan de stillere Koningin Marialaan, gaat dit voorjaar in de verkoop en heet De Lodewijk. “Het complex is vernoemd naar Lodewijk van Nassau, een van de zonen van Juliana van Stolberg en de jongere broer van Willem van Oranje,” legt salesmanager Susan van Baarle van vastgoedontwikkelaar Amvest uit. “Het is een knipoog naar de locatie en het benadrukt de link met de koninklijke stad die Den Haag is.”

Strakke belijning, zwevende balkons en contrasterend metselwerk bepalen het uiterlijk van dit achtlaagse wooncomplex, dat 29 appartementen herbergt. Het gebouw naar een ontwerp van het Utrechtse architectenbureau OPL is identiek aan de drie andere die nu het oude TNO-terrein vullen.

Panoramisch uitzicht

Binnen kun je als koper alle kanten op. De kleinste driekamerappartementen hebben een oppervlakte van 75 vierkante meter, de grootste, met vier kamers, 140. Alle beschikken over 16 vierkante meter buitenruimte. De prijsindicaties variëren van 375.000 tot 700.000 euro vrij op naam, inclusief eigen parkeerplaats. Nog een maatje groter zijn de twee penthouses van 151 en 173 vierkante meter met ramen van vloer tot plafond voor een panoramisch uitzicht en een privédakterras rondom.

Met uitzondering van de twee topappartementen, waarin de keuken naar eigen wens en smaak kan worden ingedeeld, worden de woningen dit najaar ‘turnkey’ opgeleverd. “In dit geval betekent dat met afgewerkte keuken, toilet en badkamer, sausklare wanden en vloerverwarming,” legt Van Baarle uit. Alleen nog een lik verf of een rol behang, een vloer en gordijnen uitzoeken, klaar is Kees.

Overdracht De Lodewijk

Handig voor wie twee linkerhanden heeft of zich de gebruikelijke keuzestress wil besparen die bij nieuwbouw vaak komt kijken. Maar er zijn meer voordelen. “Met turnkey weet je wat je koopt,” stelt de salesmanager. “Je stapt pas halverwege in, waardoor je niet voor financiële en bouwtechnische verrassingen komt te staan. En er geen sprake is van dubbele woonlasten of een bouwdepot, omdat de overdracht pas plaatsvindt als het appartement gereed is.”

 

In feite koop je bestaande bouw met de voordelen van nieuwbouw ten aanzien van onder meer kwaliteit en duurzaamheid.
Susan van Baarle (salesmanager)

 

Omdat er al volop gebouw wordt, hoef je als koper niet lang te wachten tot je woning klaar is. Als alles volgens plan verloopt, volgt de oplevering maximaal een halfjaar na aankoop. “In feite koop je bestaande bouw met de voordelen van nieuwbouw ten aanzien van onder meer kwaliteit en duurzaamheid; de thermische schil, simpel gezegd de jas van het gebouw, zorgt ervoor dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat.”

Quooker

Zoals in deze prijscategorie mag worden verwacht van de nieuwbouw, laten keuken en badkamer aan comfort weinig te wensen over. Zo wordt de Bruynzeel-keuken voorzien van een combimagnetron, vaatwasser, koel-vriescombinatie, inductiekookplaat, afzuigkap en een Quooker. “De ontwerpen daarvoor liggen vast,” legt Van Baarle uit, “maar vroege kopers kunnen nog wel zelf de kleur bepalen.” Elke badkamer is uitgerust met een inloopdouche met glazen scherm, een wastafel en een handdoekradiator. Sommige beschikken ook over een ligbad en een tweede wc.

Hoewel de verkoop nog van start moet gaan, is het animo voor de appartementen groot. “Er hebben zich ruim zeshonderd geïnteresseerden ingeschreven op onze nieuwsbrief,” meldt Van Baarle, die het succes verklaart door de ligging. “De Lodewijk staat vlak bij de Theresiastraat met persoonlijke winkels en horeca. En je bent zo in het Beatrixkwartier, op het Centraal Station of op de snelweg. Dat heeft niet elke wijk in Den Haag.”

Van een biedingsoorlog, zoals die op de bestaande woningmarkt gaande is, zal bij De Lodewijk evenwel geen sprake zijn: de prijzen staan vast. Van Baarle: “De appartementen tot 500.000 euro worden bij loting verkocht, daarboven geldt dat we normaliter toewijzen op basis van zo hoog mogelijke voorkeur om zo veel mogelijk mensen blij te maken. Mocht dat te ingewikkeld zijn, dan zal ook hier de notaris aan te pas komen.”

Meer informatie: www.delodewijk.nl

Dit artikel uit onze nieuwbouwspecial van 15 april 2021 wordt u gratis aangeboden. Wilt u meer lezen over nieuwbouwprojecten in de Haagse regio? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van