Hotel en foodhal in Haagsche Bluf

De Haagsche Bluf wordt nieuw leven ingeblazen. Er zijn al vergevorderde plannen voor het verbouwen van het complex tot een boetiekhotel met loopbrug en een hippe foodhal.

Door

Het zieltogende winkelgebied Haagsche Bluf in het centrum wordt nieuw leven ingeblazen. Eigenaar Geste Groep heeft vergevorderde plannen voor het verbouwen van het complex. Ze willen er een boetiekhotel met loopbrug en een hippe foodhal in plaatsen.

Lovend waren de reacties toen in het najaar van 2001 de Haagsche Bluf opende. De voormalige passage Pasadenha – waar geen ‘loop’ in zat – was omgetoverd tot hofje met een bonte verzameling replica’s van historische gevels en winkels met allure.

Vastgoedonderneming Geste Groep won er zelfs de Haagse publieksprijs mee voor het beste stadsvernieuwingsproject. Maar de vreugde was van korte duur. Het complex tussen de Dagelijkse Groenmarkt, de Vlamingstraat, de Nieuwstraat en de Venestraat kampt, hoe fraai ook, tot op de dag van vandaag met hardnekkige leegstand. De ‘loop’ is nog steeds een probleem.

Nu denkt de Geste Groep de oplossing gevonden te hebben. Ze willen het complex transformeren van winkelcentrum naar horecagebied. Dat blijkt uit aangevraagde vergunningen voor onder meer een transparante extra etage boven op vier panden aan de zijde van de Venestraat. Ook is aan diezelfde kant is een glazen loopbrug van twee verdiepingen gepland. Deze moet de in totaal acht panden aan beide zijden van de steeg verbinden. Dat alles ten behoeve van een tweeduizend vierkante meter groot boetiekhotel met 57 kamers, een bar en een restaurant.

Kanarie Club in de Haagsche Bluf

Op de hoek Nieuwstraat-Vlamingstraat wil Geste Groep in vier aaneengeschakelde panden op twee verdiepingen een foodhal realiseren. Deze moet ruim ruim duizend vierkante meter groot worden. Hier wil, zo blijkt uit de stukken, de Kanarie Club uit Amsterdam een vestiging openen. Het concept bestaat uit verschillende stands waar je eten kunt bestellen. Een toelichting op het idee heeft de Kanarie Club nog niet gegeven.

De Geste Groep wil de plannen niet toelichten zolang de gemeente geen besluit heeft genomen over de benodigde vergunningen. Dat geldt ook voor het Haagse architectenbureau KOW dat het ontwerp voor de uitbreiding maakte. Wanneer het hotel en de foodhal naar verwachting in gebruik worden genomen, is nog niet bekend.

Standaardportret
Bekijk meer van