NS en Dunea openen gratis watertappunt bij Hollands Spoor

Ov-reizigers kunnen vanaf nu hun waterfles gratis vullen op station Hollands Spoor (HS). De Nederlandse Spoorwegen (NS) en duinwaterbedrijf Dunea hebben vrijdag (18 oktober) een watertappunt op het Stationsplein, ter hoogte van de stationsingang, geopend.

Door

Met deze openbare kraan willen de Spoorwegen ‘duurzaamheid stimuleren’, zo legt NS regiodirecteur Magdalena Piotrowska uit. “Wij willen dolgraag het plastic afval verminderen. Als reizigers hier hun recyclebare flessen en bidons bijvullen, hoeven ze geen wegwerpflesje te kopen. Bovendien vind ik het aanbieden van gratis drinkwater een goede service aan onze reizigers. De toegang tot koel en gezond drinkwater maakt dit station aangenamer,” aldus Piotrowska.

Dunea financiert het watertappunt met het geld dat Nederlandse huishoudens betalen voor het watergebruik. “Daarom vind ik dat wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid naar onze klanten hebben,” aldus Edward Verheij van het drinkwaterbedrijf. “Water drinken sluit aan bij een gezonde levensstijl. En met zo’n gratis watertappunt willen wij dit stimuleren.”

Wim Drossart (algemeen directeur Dunea) en NS regiodirecteur Magdalena Piotrowska bij het watertappunt. (Foto: NS/Peter Hilz)

Algemeen directeur Wim Drossaert van Dunea vult aan: “Bij het maken van kraanwater wordt ook nog eens veel minder CO2 geproduceerd dan bij plastic flesjes.”

Watertappunt bij Centraal Station

Inmiddels hebben de NS en Dunea ook watertappunten aangelegd op de kleinere stations in de Haagse regio. Dit zijn Laan van NOI, Mariahoeve, Moerwijk, Rijswijk en Voorburg. Ook wil de NS nog dit jaar een kraan bij het Centraal Station (CS) plaatsen. Deze moet op het Anna van Buerenplein komen. Landelijk hebben inmiddels zo’n 140 stations een watertappunt. De NS wil dit aantal in 2019 nog wil uitbreiden naar 200. Piotrowska: “Dan komt zeker negentig procent van onze reizigers langs een watertappunt.”

Meer informatie: www.ns.nl/brengjewaterfles

 

Standaardportret
Bekijk meer van