Debat over Afvalkathedraal en toekomst stadsontwikkeling

De toekomst van de Afvalkathedraal in de Binckhorst en de wijze waarop de gemeente omgaat met stadsdelen waar grote stedenbouwkundige veranderingen plaatshebben staan centraal in een debat dat dinsdag 15 november in de Caballero Fabriek wordt gehouden.

Door

De Afvalkathedraal, een door de Haagse architect Jan Brouwer in industriële stijl ontworpen bouwwerk, is een overslagplaats waar Haagse huisvuil wordt opgeslagen voordat het over het water naar de AVR in Rotterdam wordt vervoerd om te worden verwerkt. Over enkele jaren zal de Afvalkathedraal een andere bestemming krijgen.

Vooruitlopend daarop heeft de Stichting Rondeltappe-Bernoster-Kemmers vijf jonge architecten – Anne Geenen, Jeroen Lemans, Carolien Schippers, Tomas Dirrix en Ugur Sütcü – gevraagd een visie op het gebied te ontwikkelen.

Vrijer, creatiever

De resultaten zijn voorafgaand aan het debat op een tentoonstelling in de Caballero Fabriek te zien en zullen later door de makers worden toegelicht. De organisatoren willen naar aanleiding van de plannen debatteren over een andere manier van werken – vrijer, creatiever en innovatiever – aan de stad.

Vanaf 16.30 uur is het mogelijk de expositie te bezichtigen, het debat begint om 17.30 uur.

Caballero Fabriek, Laurenszaal, Saturnusstraat 60. Aanmelden als deelnemer aan het debat: tom.prins@arch-lokaal.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van