De Juffer in Pijnacker: uitzicht op het water gegarandeerd

Rondom de Plas van Van Buijsen in Pijnacker wordt flink gebouwd. Kers op de taart in deze gloednieuwe buurt zijn de 23 luxeappartementen van bouwproject De Juffer.

Door

Van het appartementencomplex De Juffer in Pijnacker moet de eerste steen nog worden gelegd. Martin Switzar van opdrachtgever en projectontwikkelaar VORM vraagt van potentiële kopers daarom een beetje fantasie. “We verkopen toekomst, dus we hopen dat mensen zich niet te snel laten afschrikken door de lege bouwplaats die ze aantreffen.”
Smartview kan helpen geïnteresseerden over de streep te trekken. Dan moeten ze wel naar de locatie in Pijnacker komen, want de software is te zwaar om online aan te bieden. “Het hele gebouw en de omgeving hebben we digitaal gevisualiseerd,” vertelt Switzar trots. “Mensen kunnen zelf de camera besturen en zowel in als om het gebouw bewegen. Ze kunnen zelfs de stand van de zon aanpassen. Zo komen ze erachter: ‘ik dacht dat ik hier wilde zitten, maar deze woning past mij eigenlijk veel beter’.”

Uitzicht

De Juffer, vernoemd naar de libelle die van de Plas van Van Buijsen zijn leefgebied heeft gemaakt, is een waar luxeproject. Het door groen omgeven bouwwerk komt half in het water en half op de kade te liggen en zal terrasappartementen huisvesten met oppervlakten tussen de 108 en 181 vierkante meter. De grootste woning, Penthouse TOP, heeft een vraagprijs van 1.345.000 euro. “Onze doelgroep is de welgestelde senior,” verklaart Switzar. “Dat zijn mensen die al ervaring hebben met het kopen van een huis en over het algemeen mooie woningen achterlaten. Dit wordt misschien wel hun laatste thuis, dus het moet perfect zijn.”

Dat ruim de helft van de woningen al is verkocht, laat volgens Switzar zien dat ook in deze prijsklasse de vraag groot is. De appartementen aan het water zijn het meest in trek. “Mensen denken vaak dat dit de beste zijn. Maar de woningen aan de andere kant zijn echt niet minder. Het is de kunst om dat aan potentiële kopers duidelijk te maken.” Daarin voorziet het hoofd verkoopstrategie bij VORM overigens weinig problemen. Hij is niet bang dat toekomstige bewoners het uitzicht snel zat zullen zijn. Vanaf de brede terrassen die rondom het pand golven, is immers de hele omgeving te zien. En zelfs vanuit de appartementen aan de andere kant van het water kunnen bewoners een glimp opvangen van de plas.

Kolommen

Dat De Juffer voldoet aan alle duurzaamheidseisen vindt Switzar passen bij de luxe die de woningen moeten uitstralen. Op het dak liggen zonnepanelen, er wordt gebouwd met biobased materialen en in de gevel van het complex worden vleermuisvoorzieningen en nestkasten geïntegreerd. Met als bijkomend voordeel dat kopers in aanmerking komen voor een duurzaamheidshypotheek. “Omdat dit gebouw zo duurzaam is, bieden banken vaak een soort groenhypotheek aan of extra korting op de rente,” legt Switzar uit. “Afgestemd op iemands persoonlijke situatie. Wij kunnen ze daarbij helpen.”

 

‘Dit wordt misschien wel hun laatste thuis, dus het moet perfect zijn’
Martin Switzar van opdrachtgever en projectontwikkelaar VORM

Niet alleen de hypotheek maar ook de woning zelf kan aan de wensen van de bewoners worden aangepast. “Wij kunnen het natuurlijk allemaal wel verzinnen, maar zij moeten er uiteindelijk in gaan wonen,” zegt Switzar. Bovendien merkt hij dat de ietwat afwijkende indeling van de appartementen belangstellenden nog weleens kan afschrikken. Er is namelijk sprake van een dragende kolommenstructuur, wat betekent dat de constructie van de woningen wordt opgevangen door verticale kolommen. Deze staan soms midden in de woning. Een paradijs voor binnenhuisarchitecten, die hierop hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en kopers kunnen helpen bij de inrichting. Switzar: “Je moet een beetje outside the box denken. Die kolommen staan er, dus benadruk ze dan ook.”

Geduld

VORM verwacht aan het eind van het jaar te kunnen beginnen met de bouw van de appartementen, zodat de eerste bewoners over drie jaar hun intrek kunnen nemen. Kopers moeten dus nog even geduld hebben, al is dat voor de meesten geen probleem. “Deze mensen zitten niet op een schopstoel,” verklaart Switzar. “Ze hebben het over het algemeen al goed.”
Dat merkt hij ook aan de inschrijvingen. “Geïnteresseerden houden de boot een beetje af.” Toch is er belangstelling genoeg. Door de goede bereikbaarheid van Pijnacker ziet Switzar mensen vanuit de wijde omgeving op het project afkomen. Hij durft er dan ook op te vertrouwen dat binnen niet al te lange tijd 70 procent van de appartementen weg is en het startsein voor de bouw gegeven kan worden. “Dat geeft kopers zekerheid. Dat ze zien dat De Juffer er ook daadwerkelijk komt.”

Meer informatie: www.vorm.nl

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van