Dalton treurt om omgekomen Tara

De scholengemeenschap Dalton Den Haag is in rouw gedompeld door het ongeluk op de Waddenzee, waarbij een 12-jarige leerling om het leven kwam.

Door

‘We zijn intens verdrietig. Wat een prachtige zeilweek had moeten worden, is verschrikkelijk geëindigd. We zijn met onze gedachten bij het gezin, de familie, de klasgenootjes, vrienden en vriendinnen. De komende dagen zullen we gebruiken om het gemis en verdriet met elkaar een plek te geven,’ aldus Dalton-rector Katrien van de Gevel in een verklaring. Donderdag waren er geen lessen op de school aan de Aronskelkweg.

De vlag boven het lyceumgebouw hangt halfstok. Woensdag raakte op de Waddenzee in de buurt van Terschelling een leerlinge ernstig gewond toen de giek van het historische zeilschip waarop zij en andere Dalton-leerlingen meevoeren afbrak. Het meisje, dat Tara heette, overleed niet veel later.

‘Ergst denkbare’

Burgemeester Jan van Zanen reageerde woensdagavond met een verklaring. ‘Het begon als een mooie werkweek op een zonnige dag, het eindigt in het ergst denkbare. Tot mijn grote schrik heb ik vernomen dat één leerlinge van het Daltoncollege Den Haag overleed op de Waddenzee. Aan de nabestaanden, familie, vriendjes, vriendinnetjes, klasgenoten, docenten en allen die haar lief hadden: sterkte met het dragen van dit grote verlies. Ik leef intens met jullie mee. Ook voor de kinderen en docenten die getuige waren van het incident is dit een grote schok. Den Haag zal helpen waar het kan’.

Het Dalton Lyceum aan de Aronskelkweg. | Foto: Martijn de Visser

Bruine vloot

Het is niet de eerste keer dat er iets misgaat op de zogeheten ‘bruine vloot’ (historische Hollandse en Friese schepen), meldt de NOS. In 2016 kwamen drie Duitsers om het leven door een omgevallen mast. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) onderzocht het ongeval en concludeerde dat toezicht op de zogenoemde bruine vloot beter moet. In 2019, na een dodelijk ongeval in Zaandam door een afgebroken mast, kwam er opnieuw een waarschuwing. De OVV oordeelde toen dat het risico op houtrot groot is bij de bruine vloot.

[In een eerdere versie van dit bericht stond dat het slachtoffer 13 was, dat moest 12 zijn. Ook is de voornaam toegevoegd. Die is op 1 september 2022 door de school bekendgemaakt.]  

 

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van