Bezoekers én vakjury kiezen winnaar vuurwerkfestival Scheveningen

Nederland, Japan, Oostenrijk, België, Engeland, Duitsland, China en Spanje strijden vanaf vrijdag tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival om de titel ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk 2018’. De HTM zet tijdens het evenement extra trams en bussen in.

Door

Het gaat weer vier avonden knallen in Scheveningen. Komende vrijdag en zaterdag en volgend weekend strijden acht landen tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival om de titel ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk 2018’.

Nederland, Japan, Oostenrijk, België, Engeland, Duitsland, China en Spanje schieten vanaf een drijvend ponton op de Noordzee vuurwerk de lucht in. De boot ligt ter hoogte van het Kurhaus. Elke festivalavond zijn er twee shows. De Spaanse delegatie zorgt op zaterdag 18 augustus voor het slotstuk. Spanje won het vuurwerkfestival in 2016 en 2017.

Ook dit jaar is er een speciale Vuurwerkfestival-app. Voorzitter van de stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen Bjorn van Dijl: “Via deze app laten we de mensen meestemmen op hun favoriete show. Zo beslissen de bezoekers samen met de professionele vakjury welk land er dit jaar met de titel vandoor gaat.” Verder ontvangen toeschouwers informatie over de bereikbaarheid van het festivalterrein en het programma. Daarnaast is er dit jaar een nieuwe chat waarmee bezoekers met elkaar kunnen communiceren.

Dit jaar is het vuurwerkfestival voor de negenendertigste keer. De vorige editie trok zo’n 350.000 mensen naar Scheveningen.

Bereikbaarheid vuurwerkfestival

De HTM zet op de festivalavonden extra trams en bussen in. Zo rijden tram 1 en 9 en bus 21, 22 en 23 vaker dan in de gewone dienstregeling. Ook gaan de ritten langer door dan gebruikelijk. De laatste reguliere ov-lijnen vertrekken vanaf het Kurhaus rond middernacht. Maar tijdens het vuurwerkfestival zet de HTM extra ritten in de nacht in. Deze rijden van Scheveningen naar het Centraal Station en station Hollands Spoor.

De vervoerder adviseert bezoekers om voor tram 1 en 9 in te stappen bij de halte Kurhaus. Voor bus 21, 22 en 23 kunnen mensen het beste bij de halte Kurhausweg instappen. ‘Als je een halte verderop instapt, kan een volle tram of bus aan je voorbijgaan.’ Dit vertelt de HTM op haar website. De halte Zwarte Pad is op de festivalavonden afgesloten na 21.30 uur. Zo kunnen trams en bussen leeg aankomen bij de halten Kurhaus en Kurhausweg.

De gemeente Den Haag adviseert mensen die met de auto komen om te parkeren in de garage bij het Centraal Station.  Vanaf vijf euro kunnen bezoekers hier parkeren en verder met de tram reizen. Mensen die toch met de auto naar Scheveningen willen, kunnen het beste naar de parkeergarage in de Zwolsestraat rijden. ‘Hier is doorgaans de meeste plek’, aldus de gemeente.

Het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen is vrijdag 10, zaterdag 11, vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus. De shows beginnen om 21.45 en 22.30 uur. Deze zijn op de Noordzee ter hoogte van het Kurhaus. Meer informatie: www.vuurwerkfestivalscheveningen.com en www.htm.nl

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van