Benefiet voor miniwarenhuis Horaz: ‘Geen feestje, wel ’n bijzondere dag’

Zo’n tiental vrienden, onder wie kookboekenschrijfster en Volkskrant-columniste Yvette van Boven, houdt zaterdag een revalidatie-uitverkoop voor Horas Simanullang (56).

Door

Deze flamboyante Hagenaar, bijna anderhalf jaar eigenaar van miniwarenhuis Magasin Horaz in de Molenstraat, werd vlak voor kerst getroffen door een herseninfarct.

“Hij moet nu hard werken aan zijn terugkomst,” vertelt Van Boven vanaf haar vakantieadres in Ierland. Simanullang, die tot nu toe in een revalidatiecentrum verbleef, mag deze week weer naar huis.

“Zijn spraak is goed, maar zijn zicht en evenwicht zijn iets minder,” aldus Van Boven. “Dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn, heeft hij opnieuw moeten leren. Van koffiezetten tot douchen. Dat hij nu al naar huis mag, vind ik wel wat vroeg. Gelukkig heeft hij een trouwe schare vrienden die elke dag bij hem langsgaat.”

Dierenlampen

De huur van zijn winkel is inmiddels stopgezet. “Per 1 april moet hij eruit. Hij vindt het verschrikkelijk, maar er is voorlopig geen andere oplossing. De winkel moet leeg.”

 

Gelukkig heeft Horas een trouwe schare vrienden die elke dag bij hem langsgaat.
Yvette van Boven (Volkskrant-columniste)

 

Daarom is er dus een revalidatie-uitverkoop. “Bijna alles is veertig procent afgeprijsd. Zoals zijn collectie van Comme des garçons en zijn mooie herenhoeden. Maar er zijn ook geborduurde tafelkleden, leuke dierenlampen en Marokkaans aardewerk. Heel veel gekkigheid, Horas heeft nu eenmaal een heel leuke smaak.”

Yvette van Boven zal die dag haar kookboeken signeren. Er liggen er nog genoeg. Grinnikend: “Maar als mensen een handtekening van mij in een ander boek willen, dan doe ik dat voor deze keer ook gewoon.”

Een moeder van een vriendin van Horas maakt Indische hapjes. “Maar het wordt geen feestje,” benadrukt Van Boven. “Hij is er zelf niet bij. We gaan niet proosten, maar het wordt ongetwijfeld wel ’n bijzondere dag.”

Revalidatie-uitverkoop, Magasin Horaz, Molenstraat 19, zaterdag 16 maart, 11.00-19.00 uur. Meer informatie: www.magasinhoraz.nl

Bekijk meer van