Veel steun voor Muzee Scheveningen

Muzee Scheveningen moet blijven. Dat vinden 9300 ondertekenaars van een onlinepetitie, en de Scheveningse Bibian Kooimans van vijf jaar oud.

Door

Ze overhandigde op 2 juni een harington vol handtekeningen aan cultuurwethouder Robert van Asten. Het museum/cultuuranker viel buiten de boot bij de adviescommissie over de verdeling van kunst- en cultuursubsidies voor 2021-2024.

Interim-directeur Jeroen van de Wiel van Muzee: “Eerst wilden we met een grote groep naar het gemeentehuis komen, maar dat werd ons afgeraden. Met deze video laat onze achterban toch hun stem horen. De wethouder kan met zijn eigen ogen zien dat Scheveningers en Hagenaren, van 9 tot 90 jaar oud, willen dat Muzee blijft bestaan.”

Muzee

Met de actie hoopt het museum de wethouder te overtuigen het aangevraagde bedrag alsnog toe te kennen. Robert van Asten reageerde enthousiast. “Het is te zien dat Muzee veel steun krijgt uit Scheveningen.” De Haagse gemeenteraad beslist in het najaar over de uiteindelijke verdeling van het geld.

Wilt u meer lezen over kunst en cultuur in Den Haag? Koop op donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van