Stadspenning voor Haags Orgel Kontakt

De 50-jarige Stichting Haags Orgel Kontakt heeft de Stadspenning van de gemeente Den Haag gekregen.

Door

Wethouder Saskia Bruines (D66, cultuur) overhandigde de onderscheiding zaterdag 20 april in de Nieuwe Kerk aan het bestuur. Zij prees de organisten en vrijwilligers die zich binnen het ‘HOK’ nu al een halve eeuw inzetten voor de bevordering van de Haagse orgelcultuur. De stad kent een groot aantal historisch waardevolle orgels.

Haagse organisten met de Stadspenning; Vlnr: Geerten van de Wetering, Ben van Oosten, Susanna Veerman en Bert den Hertog. | Foto: HOK

Eerder die dag maakten zo’n tweehonderd orgelliefhebbers een muzikale wandeling, die begon bij de Elandstraatkerk en eindigde bij de Nieuwe Kerk. Onderweg klonken in totaal zes orgels. Onderweg werden de Parkstraatkerk, Kloosterkerk, Oud-katholieke Kerk en Grote Kerk aangedaan. Op iedere locatie was een orgelbespeling te beluisteren waar de specifieke klankkleur van het orgel naar voren kwam. In de middag werd afgesloten in de Nieuwe Kerk aan het Spui, waar Geerten van de Wetering het pas gerestaureerde Duyschot-Witte orgel uit 1702 bespeelde.

 

Standaardportret
Bekijk meer van