Zelfportretje John Lennon opgedoken

Tijdens een culinaire reis naar Mallorca kreeg de Haagse antiquariaat Fokas Holthuis een gesigneerde karikatuur in handen van de bekende Beatle, naast een lachende Yoko Ono. Nu is de tekening te koop.

Door

Fokas Holthuis was in opperbeste stemming toen hij afgelopen september meeging met de kookreis van de Cottontree restaurants naar Mallorca. Tijdens een van de etentjes kwam de Haagse antiquariaat in gesprek met Lorenzo Ledl van culinair magazine Vision. Ledl had een bijzonder verhaal. Zijn moeder, Emmy Ledel-Huf, journaliste bij Het Parool, mocht op 28 maart 1969 John Lennon en Yoko Ono interviewen tijdens hun legendarische Bed-In in het Hilton Hotel. Lennon en Ono protesteerden in het Hilton tegen de oorlog in Vietnam en vertelden hun verhaal aan verschillende media. De 11-jarige Lorenzo zat tijdens het interview op de rand van het bed mee te luisteren. Na het gesprek liet Lorenzo tien kaartjes door Lennon en Ono signeren, om ze de volgende dag voor één gulden per stuk aan zijn klasgenoten te verkopen. Eén kaartje had naast de handtekeningen van de beroemdheden ook een tekening: dat kaartje hield hij zelf.  

Dat unieke kaartje had zijn moeder in een exemplaar van Lennons boek The Penguin uit 1968 geniet. Holthuis biedt het kaartje nu aan ter gelegenheid van de Amsterdam Book Fair (30 september in het Marriott Hotel Amsterdam). De prijs is 6000 euro.

 

Bekijk meer van