Zanger Camiel Meiresonne (Son Mieux): ‘In PIP mag alles, niets is te gek’

Van koffiezaakjes in het Zeeheldenkwartier tot restaurant De Twee Heeren in de Oude Molstraat en van park Sorghvliet tot nachtclub Het Magazijn: Camiel Meiresonne (het gezicht van de band Son Mieux) vertelt in de rubriek ‘Ter Plekke’, wekelijks op de achterpagina van DHC, over zijn favoriete locaties in Den Haag.

Door

Met zijn band Son Mieux won Camiel Meiresonne (Den Haag, 1992) de Haagse Popprijs 2019. Daar heeft de verschijning van het eerste album in februari van dit jaar alles mee te maken. Op zijn veertiende tekende Camiel Meiresonne met All Missing Pieces, de band die hij met zijn twee broertjes vormde, zijn eerste platencontract. Daarna speelde hij bij Soul Sister Dance Revolution. Met Son Mieux toert hij op dit moment door het land. Camiel ging naar het Haags Montessori Lyceum en woont vanaf zijn zestiende op zichzelf. Camiel Meiresonne woont in de buurt waar hij opgroeide: het Zeeheldenkwartier.

 

Buurt

“Het Zeeheldenkwartier van nu is heel anders dan toen ik er opgroeide. Een paar huizen verderop zat een bordeel en op het Prins Hendrikplein was De Tempel, een drukke discotheek. Nu is het met allemaal leuke koffiezaakjes gezellig en levendig.”

Koffie

“Het liefst drink ik koffie op het strand bij Zuid, maar dat duurt nog even. In de Piet Heinstraat is Haley’s Comet Breakfast Club een nieuwe zaak met een toffe eigenaresse.”

Uitgaan

“Eerst eten bij de Twee Heeren in de Oude Molstraat en daarna naar een vet rock-’n-rollconcert in de Zwarte Ruiter. Grote zalen zijn gaaf, maar de sfeer in kroegen waar je een onbekend bandje ontdekt, vind ik nog veel leuker.”

Foto: DHC/Luka Valkenburgh

Talent (m)

“Nik van den Berg, acteur en muzikant, zag ik laatst met zijn band Niko in het Paard. Toch wel een van de leukste Haagse acts van dit moment. Ze nemen zichzelf niet zo serieus en spelen ondertussen de sterren van de hemel.”

Talent (v)

“OONA, het soloproject van Rosa Sanne, met toffe elektronische muziek. Er komen nieuwe singles aan, daar verwacht ik veel van.”

 

In Sorghvliet zie je de seizoenen veranderen
Camiel Meiresonne

Kledingwinkel

“De helft van mijn kast komt van de kringloopwinkels in de Piet Heinstraat. Daar vind ik tussen de troep soms een juweeltje. De andere helft is van Fred Perry, onze kledingsponsor.”

Gebouw

“Ik heb veel antikraak gewoond en zat ooit een tijdje in de Barthkapel in het steegje bij de Brouwersgracht. De tuin eromheen voelt als een Frans bos, terwijl je midden in de stad bent. Die kerk heeft trouwens nergens een kruis, wel overal vraagtekens.” 

Afbreken

“De Grote Marktstraat is best mooi, maar dat vierkante ding met die ronde gaten bij de Nieuwe Passage is een stijlbreuk. Oh, is dat het Novotel?”

Foto: DHC/Luka Valkenburgh

Restaurant

“Dat was HanTing, daar kon ik echt voor sparen. Het dessert Choco Forest was een eetbaar bos met paddenstoelen en al. Nu ben ik benieuwd naar Zheng van dezelfde eigenaar.”

Leermeester

“Bas van Wageningen van Di-rect heeft zich, samen met Spike, over ons ontfermd. We waren groot fan en hebben ons eerste album met hem opgenomen.”

Typisch

“De Grote Markt is het hart van de muziekscene. Het had net zo goed een dorp van vijfhonderd man kunnen zijn. De gunfactor is heel groot en ik houd van de nuchtere vriendelijkheid, al vraag ik me af of buitenstaanders dat ook zo ervaren.”

Stijlicoon

“PIP in de Binckhorst is dé plek in de stad voor jongerencultuur. Alles mag, niets is te gek.”

Museum

“Bij het Fotomuseum en GEM heb ik de meeste aansprekende exposities gezien. De serie van Sally Mann met haar kinderen heeft mijn kijk op fotografie voor altijd veranderd, ook door hoe het daar hing.”

Sportplek

“Een paar keer per week doe ik cardio of krachttraining bij HealthCity aan de Grote Marktstraat. Na een gig ben ik niet meer buiten adem en ook mentaal voel ik me fitter.”

Aanwinst

“Het Magazijn in de kelder van Bleyenberg is supervet. Eindelijk een nachtclub met elektronische muziek die tot 7 uur ’s ochtends openblijft.”

 

In Meijendel is een natuurlijke jacuzzi waar je eigenlijk niet mag komen.
Camiel Meiresonne

 

Popnummer

“Mijn Stad van Goldband. Het is tijd voor nieuwe Haagse songs en dit is een eigentijds levenslied.”

Guilty pleasure

“In de Gabor’s heb ik legendarische avonden meegemaakt. Het is een soort gore huiskamer waar dingen op een leuke manier uit de hand lopen.” 

Geheimtip

“In Meijendel is een natuurlijke jacuzzi waar je eigenlijk niet mag komen. Daar zit je in een briljant decor in een hot tub.”

Ondergewaardeerd

“Het is toch idioot hoe het strand er na een zomerdag uitziet. Gooi je bierflesje in de prullenbak en laat alsjeblieft je speakers thuis!” 

Rust

“Sorghvliet, in dit kleine park zie je de seizoenen veranderen.”

Deze editie van de rubriek Ter Plekke (krant van 5 december 2019) wordt u door de redactie van DHC gratis aangeboden. Wilt u wekelijks de ‘achterpagina’ lezen? Koop dan donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van