Veel Haagse kanshebbers bij 3FM Awards in poppodium Paard

De Haagse artiesten Di-rect, Son Mieux, Prins S. en de Geit en Goldband zijn grote kanshebbers tijdens de 3FM Awards, die op donderdag 23 maart plaatshebben in poppodium Paard.

Door

Op Prins S. en de Geit na, die alleen in de categorie ‘beste indie act’ is genomineerd, maken alle acts kans om met meerdere prijzen naar huis te gaan. Zo dingt Di-rect mee naar de award voor ‘beste groep’ en ‘beste song’ (met het nummer ‘Through the looking glass’).

In deze categorieën is ook het trio Goldband genomineerd. Deze ‘zingende stukadoors’ maken zelfs een dubbele kans op de award voor beste song, omdat ze genomineerd zijn met hun hit ‘Noodgeval’ en met het nummer ‘Stiekem’, een coproductie met de Utrechtse zangeres Maan. Deze song maakt ook kans op een award in de categorie ‘beste samenwerking’. Verder maakt de zevenkoppige Haagse band Son Mieux kans op twee awards: ‘beste groep’ en ‘beste song’ met het nummer ‘Multicolor’.

In totaal rijkt muziekzender 3FM op 23 maart awards uit in zeven categorieën. Dit zijn verder onder meer ‘beste nieuwkomer’ en ‘beste artiest’, prijzen waar geen Hagenaars naar meedingen.

3FM Awards Haags feestje

Dit neemt niet weg dat de 3FM Awards dit jaar een Haags feestje is.  Zo zijn er tijdens het evenement in het Paard liveshows van Prins S. en de Geit en Son Mieux. De uitreiking is uitverkocht, maar door deze week nog te stemmen maken luisteraars van 3FM kans op vrijkaarten. In het kader van de stemweek reed er maandag een ‘stemtram’ door de stad. In dit HTM-voertuig konden mensen stemmen en was er livemuziek.

Meer informatie: www.npo3fm.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van