Nieuwe zangwedstrijd ‘We Want More’ (SBS6) platform voor Haagse zangeressen

Met ‘We Want More’ bij SBS6 is Nederland dit weekend weer een zangwedstrijd rijker. De show heeft ook twee Haagse deelnemers: chansonnière Tess van der Zwet en sopraan Céline Janssen.

Door

Een talentenjacht? Chansonzangeres Tess van der Zwet (30) moest er niet aan denken. “Talentenshows op televisie interesseerden me nooit zo. Ze gaan vaak op zoek naar een nieuw popidool, ik ben dat niet. Je moet mij geen nummers van Ariane Grande laten zingen.” Maar toen werd ze getipt voor ‘We Want More’, een nieuwe zangwedstrijd van SBS6 die vanaf vrijdag 12 juni te zien is.

“Het gaat er in deze zangwedstrijd om wie zijn muziek op zo’n manier neer kan zetten dat de jury meer wil zien,” legt Van der Zwet uit. “Je krijgt een platform om jouw muziek te laten horen. Daar wilde ik wel meer over weten.”

Ze werd gevraagd om auditie te doen, net als een van de andere auditanten: de eveneens Haagse Céline Janssen (26) wier repertoire zich richt zich op operamuziek. “Toen ik hoorde dat alle genres welkom waren, werd ik enthousiast,” vertelt ze. “Mijn motto is: opera hip en toegankelijk maken voor een groot publiek. En daar kan dit weleens goed bij aansluiten.”

Tess van der Zwet ziet een samenwerking met André Hazes wel zitten. (Foto: William Rutten)

De artiesten kenden elkaar vooraf niet. Janssen: “Tess stuurde me een berichtje via Instagram met de vraag of ik ook uit Den Haag kwam. Toevallig zitten we beiden in de eerste aflevering en blijken we inderdaad stadsgenoten te zijn.” Van der Zwet: “Het is leuk dat we allebei zo gepassioneerd zijn over onze muziek en dat we elkaar op die manier leren kennen. Den Haag brengt altijd veel rock- en popbandjes, muziek moet hier in de grond zitten.”

Opnames ‘We Want More’

De zestig deelnemers aan de wedstrijd treden op voor een vijfkoppige, gevarieerde jury: popzangeres Davina Michelle, André Hazes, Trijntje Oosterhuis, opera- en musicalzanger Henk Poort en rapper Ali B. Van der Zwet: “Het is best een heftig concept. De juryleden kunnen op een knop drukken als ze meer willen horen. Maar als ze een valse noot horen, kunnen ze die stem ook weer intrekken. Dat is wat het ‘showbizzy’ en spannend maakt.”

 

Al die camera’s staan op je gericht. Je kunt het maar één keer doen en je wilt een visitekaartje afgeven.
Céline Janssen (zangeres)

 

Janssen: “Al die camera’s staan op je gericht. Je kunt het maar één keer doen en je wilt een visitekaartje afgeven. Ik dacht dat mijn zenuwen bij mijn auditie voor het conservatorium de grootste waren die ik ooit had ervaren, maar dit kwam heel dicht in de buurt.”

Uiteindelijk schoppen twaalf kandidaten het tot de finale van ‘We Want More’. De winnaar gaat met 100.000 euro naar huis, ook de nummers twee (25.000 euro) en drie (10.000 euro) verdienen een aardig zakcentje. Van der Zwet: “Ze nemen het heel serieus. Er wordt meegedacht en als je doorgaat naar de volgende ronde, krijg je zakgeld dat je kunt besteden om jezelf te ontwikkelen.”

Geheim

Of Janssen en Van der Zwet de finale van ‘We Want More’ halen, is natuurlijk geheim. Daarover kan het tweetal dan ook niets loslaten. Toch zijn ze allebei enthousiast over het concept. “Ze hebben shots gedraaid bij mijn theatervoorstelling ‘Opera voor Dummies’. Met die show, die geschikt is voor alle leeftijden, wil ik gaan toeren, ook nu voor kleinere groepen. Ik wil laten zien dat je opera niet op een klassieke of traditionele manier hoeft te vertolken,” aldus Janssen.

Céline Jansen. (Foto: PR)

Van der Zwet is het daarmee eens: “Dat mijn muziek een platform krijgt, vind ik het tofste. Dat ik op landelijke televisie samen met mijn band een nummer van Jacques Brel kan brengen, zie ik als een mega-overwinning.” Ze lacht: “Ik heb tegen André Hazes gezegd dat ik wel een samenwerking zag zitten. Het nummer ‘Het Laatste Rondje’ is oorspronkelijk een Frans chanson van Salvatore Adamo. Ik wil het Franse chanson laagdrempelig en toegankelijk maken, hij kan daar misschien wel bij helpen.”

‘We Want More’ wordt vanaf vrijdag 12 juni wekelijks uitgezonden op SBS6 om 20.30 uur. Tess van der Zwet en Céline Janssen zijn beiden te zien in de eerste aflevering.

Standaardportret
Bekijk meer van