Live on the Beach: Anouk terug in Scheveningen, primeur voor Doe Maar

Na Di-rect en Golden Earring geeft opnieuw een artiest uit de Champions League van Haagse muzikanten een concert op het Scheveningse strand. Morgen (vrijdag 8 september) trapt Anouk de vierde editie van het tweedaagse strandfestival Live on the Beach af.

Door

Het is voor de 42-jarige zangeres een bijzonder weerzien met de Haagse branding. Op 31 juli 1999 speelde Anouk al aan zee. Toen organiseerde ze samen met de (inmiddels ter ziele gegane) rockband Kane een mini-festival op het Scheveningse strand. Tijdens dat concert, achttien jaar geleden, zat Anouk (volledige naam Anouk Teeuwe) midden in haar stormachtige doorbraak. Later in 1999 kwam ‘Urban Solitude’ uit, het album dat de grote hit ‘R U kiddin’ me’ voortbracht.

Inmiddels is Anouk een grote ster, zo bleek weer eens uit de run op kaartjes. Het concert nabij het Noordelijk Havenhoofd is uitverkocht. Enkele weken terug gingen de laatste van 25.000 kaarten over de toonbank. “Ik ken inmiddels elke concertzaal en stadion van binnen en buiten, maar dit is voor mij wel een heel bijzondere plek. Ik heb ontzettend veel zin om samen met mijn band op het Scheveningse strand op te treden,” aldus Anouk.

Voorafgaand aan de show van Anouk is er de Radio Veronica Vrijdagmiddag Strandborrel (vanaf 17.00 uur) en treedt de Haagse popband Friends of the Family op.

Een dag later, op zaterdag 9 september, verzorgt Doe Maar het hoofdprogramma. Voor dit concert zijn nog wél kaarten beschikbaar. Deze Nederpopband, die in de jaren tachtig, grote hits scoorde met ‘Doris Day’, ‘Is Dit Alles’, ‘De Bom’, ‘1 Nacht Alleen’ en ‘Pa’, gaf nog niet eerder een concert op het Scheveningse strand. Rapper Gers Pardoel en de Haagse funkband Splendid verzorgen het voorprogramma van Doe Maar.

| Foto: Paul Bergen

Wilt u een abonnement op weekkrant Den Haag Centraal? Klik dan hier.

Standaardportret
Bekijk meer van