Haagse concertregistratie van Clouseau op NPO 1

Het concert dat de Belgische popband Clouseau vorige maand in Den Haag gaf, is binnenkort te zien op NPO 1. De KRO-NCRV zendt op zaterdag 17 september om 15.35 uur een tachtig minuten durende registratie uit.

Door

Clouseau speelde op 19 augustus in een uitverkocht Zuiderparktheater. Dat betekent dat zo’n 1200 toeschouwers live getuige waren van het optreden van de band rond de Vlaamse broers Koen en Kris Wauters.

 De Belgische rockers speelden ruim twintig nummers, waaronder een aantal songs van hun nieuwe cd ‘Jonge Wolven’. Ook passeerden in het openluchttheater de meeste hits de revue, zoals ‘Daar Gaat Ze’, ‘Passie’, ‘Anne’ en ‘Louise’. Het concert werd afgesloten met de klassieker ‘Domino’, een van de twee nummers waarmee Clouseau genoteerd stond in de laatste editie van de ‘Radio 2 Top 2000’ (op nummer 1850).

Jacques Clouseau

De band Clouseau werd medio jaren tachtig opgericht door de Vlaamse drummer en manager Bob Savenberg. Naast de gebroeders Wauters (zang) en Savenberg maken basgitarist Karel Theys en gitarist Tjenne Berghmans het kwintet compleet.

De band is vernoemd naar inspecteur (Jacques) Clouseau, een belangrijk personage in de comedyfilmreeks ‘The Pink Panther’.

‘Zuiderpark Live’

Onder de noemer ‘Zuiderpark Live’ presenteerde concertorganisator Greenhouse Talent afgelopen zomer bekende artiesten uit binnen- en buitenland in het Haagse theater. Ook traden onder meer Ilse DeLange, de Edwin Evers Band, De Dijk, Seasick Steve en Suzanne Vega op. Volgend jaar zomer staan er weer concerten gepland. Het programma wordt binnenkort bekend. In de herfst en winter zijn er geen optredens in het openluchttheater.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van