Festival Zomer OCK laat tijden van Woodstock herleven

Net als de Parade en Oerol biedt het festival Zomer OCK een gezellige mix van muziek, cabaret en theater. En dat op een van de groenste locaties van de stad.

Door

Zomer OCK vindt nu voor de vierde keer plaats op het mooie terrein van landgoed Ockenburgh aan de zuidrand van Den Haag. De organisatoren brengen het als een festival in de stijl van de Parade met muziek, theater en dans. Dit jaar staat het festival in het teken van de hippietijd met een relaxte jarenzestigsfeer.

Tijdens ‘Woodstock’ vijftig jaar geleden in de VS traden onder meer The Who, Joe Cocker, Jefferson Airplane en Janis Joplin op. Bij OCK kun je die artiesten ook zien maar dan op het grote scherm tijdens de documentairefilm ‘WoodstOCK’. Tussendoor spelen acts covers van liedjes die in ‘Woodstock’ te horen zijn en het publiek wordt aangespoord om mee te zingen.

Zomer OCK

Foto via Festival Zomer OCK

Op Zomer OCK is er ook genoeg livemuziek. De tributeband Rondje Doe Maar bestaat uit zes enthousiaste muzikanten die liedjes spelen van Nederlands meest geliefde popgroep, Doe Maar. Verwacht hits als ‘Sinds een dag of twee’, ‘Smoorverliefd’ en ‘De Bom’, maar dan uitgevoerd op een eigenzinnige, nieuwe manier. De Mannen van het Strand brengen het geluid van de zee naar Ockenburgh. Deze groep ontstond bij de jutterkeet van Ome Jan op Kijkduin waar ze geregeld hun eigen nummers spelen. Muzikaal is het een mix van Cajun en blues met wat Balkan- en folkinvloeden. Een andere band die veel muziekstijlen met elkaar vermengt, is Sunny Rays. Hun sound omhelst reggae, ska, rap, jazz en soul. Ideaal voor een mooie zomerdag in een groene omgeving.

Theater op Zomer OCK

De Haagse theatersportvereniging Improfessioneel daagt je uit om op het podium te staan en al improviserend je publiek erbij te betrekken. Onder het motto: ‘niet denken maar doen!’ Cabaret is er in de vorm van het duo MevrouwMeneer, dat zeer persoonlijke liedjes schrijft over herkenbare, alledaagse zaken. Hugo van Eck is een cabaretier die verbaal erg sterk is. In zijn geëngageerde en scherpe conferences behandelt hij een grote hoeveelheid onderwerpen in een razendsnel tempo en wisselt die af met intieme liedjes.

Zomer OCK

Foto via Festival Zomer OCK

Tot slot is er voor bezoekers die de pophistorie in willen duiken een kleine expositie, samengesteld door het Rockart Museum, waarin de invloed van Woodstock op de popmuziek centraal staat. Verder onder anderen waarzeggers en dichters, die een gedicht voor je maken op locatie.

Buitenplaats Ockenburgh zit nu in een overgangsperiode. In oktober wordt de villa vanbinnen gerenoveerd. En Brasserie OCK die op het terrein gevestigd is, stopt volgend jaar. Dat betekent dat er ruimte is voor een nieuwe horecaondernemer. De Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO) heeft sinds 2018 de volledige verantwoordelijkheid voor het onderhoud. Vanuit het doel om de buitenplaats economisch zelfstandig te laten draaien wordt nu gezocht naar een nieuwe partner. Maar voorlopig kunnen bezoekers nog genieten van het mooie gebouw en van het festival.

Festival Zomer OCK, zaterdag 7 september, 16.00-23.00 uur, Buitenplaats Ockenburgh. Meer informatie: www.buitenplaatsockenburgh.nl

Dit artikel wordt u gratis aangeboden. Wilt u meer weten over de krant Den Haag Centraal? Kijk hier voor een (proef)abonnement. Heeft u interesse in onze wekelijkse nieuwsbrief? Klik dan hier.

Standaardportret
Bekijk meer van