Fred Klomp verkoopt kunst voor goed doel

De Haagse kunstverzamelaar Fred Klomp verkoopt een deel van zijn kunstcollectie.

Door

De Haagse kunstverzamelaar Fred Klomp verkoopt dit weekeinde (zaterdag en zondag) een deel van zijn kunstcollectie ten bate van een goed doel. De opbrengst gaat naar het armenfonds van de kerk van de H. Jacobus de Meerdere aan de Parkstraat.

Klomp verzamelt al zijn hele leven werk van Haagse kunstenaars uit de negentiende en de twintigste eeuw. Hij bezit de grootste particuliere collectie van werk van Sierk Schröder. Van deze kunstenaar verkoopt hij nu werk, maar ook van Theophile de Bock, Johannes Bosboom, Herman Bogman, Frida Holleman, Willem Bastiaan Tholen en Rudolf de Bruijn Ouboter.

Fred Klomp verkoopt tegen gunstige Prijs

Volgens Klomp is het een uitgelezen mogelijkheid om ‘voor een gunstige prijs’ een mooi kunstwerk te kopen. De verkoping wordt gehouden in de Maria ten Hovezaal (Willemstraat 60A) op zaterdag 7 en zondag 8 april van 10.00 tot 15.00 uur. Het is niet mogelijk om met een pinpas te betalen. De ‘caritas-instelling’ van de kerk ondersteunt mensen financieel, maar ook met advies. Ook wordt indien gewenst contact gelegd met andere instanties, zoals de Stichting Schuldhulpmaatje.

 

Standaardportret
Bekijk meer van