Finaledag Talenten aan Zee in Oude Kerk wordt ‘betoverende ervaring’

Cultuur gaat ook dit weekend op alle fronten door in Scheveningen, met Talenten aan Zee, Hipfest 1 en 2, en ‘Poetry in Zpace’. “Lekker samen muziek maken.”

Door

Het ontwikkelingsproject Talenten aan Zee van YMCA en Popagenda Scheveningen sluit de aangepaste ‘corona-editie’ zaterdag af met een serie voorstellingen in de Oude Kerk aan de Keizerstraat. Het programma is ook thuis te volgen via live-streaming. Een keur aan jong Schevenings talent, van diverse cultuuraanbieders, zal het podium delen met gevestigde namen als Nurlaila Karim, Ernst Daniël Smid en Céline Janssen. “Wie kunnen je beter inspireren dan kunstenaars die iets hebben bereikt?”, zegt Alexander Serban van Popagenda Scheveningen. “Zij zijn rolmodellen die graag hun kennis willen overdragen, in samenwerking met YMCA en Popagenda.”

Oorspronkelijk was het project gepland in de week voor Vlaggetjesdag, met een grootse afsluiting op een buitenpodium. “Door Covid-19 loopt het anders. We hebben de workshops, masterclasses en presentaties uitgesmeerd over een langere periode. Met een finaledag in aangepaste vorm.”

Céline Janssen

Het aanbod varieert van popmuziek tot dans, theater, musical en klassieke muziek. Het door laten gaan is een hart onder de riem van alle cultuurbeoefenaars, legt Serban uit. “Juist nu. Het zijn betaalde optredens. En voor de bezoekers is het fijn weer wat cultuur te kunnen oppikken. Er kunnen maar dertig mensen per voorstelling inschrijven. Voor de thuisblijvers wordt alles live gestreamd.”

De reeks voorstellingen begint met een optreden van Het Haags Matrozenkoor en eindigt met een opvoering van sopraan Céline Janssen en opera- en musicalzanger Ernst Daniël Smid. Ze zullen ongetwijfeld hun onlangs opgenomen versie van het tweetalige ‘Laat Me/ Vivre’ zingen, een mix van het lijflied van Ramses Shaffy en het origineel daarvan van Serge Reggiani.

Betoverend

Gezegend zijn degenen die er live bij kunnen zijn in de Oude Kerk. Hun wordt niet minder dan een ‘betoverende ervaring’ beloofd bij het optreden van jazz-gospelmuzikant Jonny Boston en pianiste Hanna Marieke. Op hun vertolking van Frank Sinatra’s ‘New York, New York’ zullen leerlingen van de Diana Meijer Dance & Showbizz Academy een eigen choreografie dansen.

Hetzelfde gebeurt op een tango door concertvioliste Diana Byazarti en cellist Jascha Bordon, in wier voorstelling ook leerling-violisten van Byazarti op het YMCA Muziekcentrum zullen participeren.

Naast twee voorstellingen met popsongs is er de presentatie van ‘Bandsessies’, een bandcoachingproject van Stichting Anton Constandse dat muzikanten uit de GGZ een podium biedt. Zij beloven de kerk in extase te brengen.

‘Miss Saigon’

Iets om naar uit te zien is de wisselwerking tussen musicalcoryfee Nurlaila Karim en de jonge tiener Ella Gülker. Zij is leerlinge van de Y-musical Theaterschool. Karim, die onder meer in ‘Miss Saigon’, ‘Mamma Mia’ en ‘Fame’ speelde, verheugt zich op het duet dat tijdens haar show gepland staat. “Lekker samen muziek maken. We doen een liedje uit de musical ‘Rent’. Dat vind ik ontzettend leuk. Het is mijn passie om met jong talent te werken.” Aldus de artieste die zich na nog één grote tour met de musical ‘Tina’, als ‘alternate’ Tina Turner, volledig wil toeleggen op haar praktijk als zangcoach.

Parallel aan Talenten aan Zee loopt, vrijdag en zaterdag, het eveneens uitgestelde popevenement Hipfest. Dit heeft iets verderop plaats, in concertzaal Saturnus. In Studio 26, ook in de Keizerstraat, worden zaterdag workshops ‘Poetry in Zpace’ gehouden. Cultuur gaat op alle fronten door in Scheveningen, ook in tijden van corona.

Finalevoorstellingen Talenten aan Zee, zaterdag 28 november, Oude Kerk, Keizerstraat, en live-streaming. Meer informatie: www.popagendascheveningen.nl en www.ymcascheveningen.nl

Wilt u meer Haags nieuws? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van