Festivals vielen om maar Kaderock bloeit

Geen Tong Tong Fair, geen Parkpop. Het wordt stil in de stad, maar gelukkig hebben we Kaderock nog, eind deze week zelfs voor de 27ste keer.

Door

Tot en met 2022 werd Kaderock altijd begin juni gehouden, rond het muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade, vandaar de naam. Maar na het jammerlijke sneuvelen van Parkpop (kon niet meer in Zuiderpark, moest naar Malieveld en toen is er niets meer vernomen) nestelde Kaderock zich aan het eind van juni en dat komt dit jaar alleen al qua weer heel goed uit. “We vullen min of meer het gat dat Parkpop heeft achtergelaten,” zegt Musicon-directeur Daan van der Bruggen. “We kunnen Parkpop niet vervangen, maar wel een Parkpop-waardig programma bieden, denk ik. Zo houden we de herinnering aan Parkpop samen toch nog levend.”

Vorig jaar werd het eendaagse Kaderock een tweedaags evenement dat zevenduizend bezoekers trok, een flinke groei ten opzichte van de jaren ervoor. In en om Muziekcentrum Musicon traden meer dan dertig bands en artiesten op. Ook werd er breder geprogrammeerd, om meer mensen te trekken. “Daar gaan we mee door,” aldus Van der Bruggen. Op het programma staan vrijdag en zaterdag onder meer Blaudzun, Vive la Fête, De Kraaien, Tim Akkerman & The Ivy Leage, Maria Iskariot, Epistulum en Coco Cocaine.

Vaste waarde

Hoe ziet Van der Bruggen de toekomst van Kaderock? “We willen het festival blijven neerzetten dat al meer dan een kwart eeuw een vaste waarde is in Den Haag en omstreken. Maar we moeten ook vernieuwen om nieuwe generaties aan te spreken. Daarom staan zowel de old-school rock ‘n’ roll van Wild Romance als de trippy electropop van Fata Boom op het affiche.”

Van der Bruggen gaat nog iets verder om het belang van Kaderock te onderstrepen. “De straten rond het festivalterrein zijn de bakermat van de beroemde Haagse beatcultuur, heilige grond. De carrières van bijna alle bekende Haagse pop- en urbanartiesten van de laatste decennia zijn er begonnen. Deze jaarlijkse samenkomst van popgeneraties behoort tot het immaterieel erfgoed van Nederland en van popstad nummer één, Den Haag.”

  • Kaderock, vrijdag 28 en zaterdag 29 juni, rond Musicon (Soestdijksekade); meer informatie en kaarten, klik hier.

 

 

 

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van