Drukke dag Prinsjesfestival (foto’s)

Hoedjes op het Plein, broodjes op de Lange Vijverberg en meer. Het Prinsjesfestival beleefde zaterdag de volste dag van zijn programma. Fotograaf Robert van Stuijvenberg maakte er een impressie van. 

Door

De catwalk van de hatwalk stond tijdens deze editie van het Prinsjesfestival op het Plein. Modellen én Kamerleden toonden er zaterdagmiddag onder grote belangstelling hoeden en hoedjes. De presentatie was in handen van Shelly Sterk en Jochem van Gelder.

 

Foto's: Robert van Stuyvenberg

 

Verder was er een hoedenontwerpwedstrijd. Aan dit onderdeel werd deelgenomen door Emma Verrijt, Simone Vervoort, Stacy van Esh, Samantha Staals, Kim Ottenheim en Bram Mooren. Zij studeren allen aan modevakscholen. 

Ontbijt tijdens Prinsjesfestival

De dag begon met een PrinsjesOntbijt aan een lange tafel op de Lange Vijverberg. Dit is een nieuw programmaonderdeel, waar ‘gewone’ Hagenaars aan tafel zaten met politici.

Foto's: Robert van Stuijvenberg

 

Onder andere voormalig nachtburgemeester René Bom en oud-wethouder Frits Huffnagel gaven acte de présence. Ook burgemeester Pauline Krikke nam deel aan het ontbijt op de Lange Vijverberg.

Jaarlijkse prijzen

Eerder deze week werden de jaarlijkse prijzen van het Prinsjesfestival uitgereikt. De prijs voor de – populair gezegd – meest democratische politicus ging naar oud-burgemeester Jozias van Aartsen. En de beste politieke foto gemaakt door David van Dam.

Meer informatie: www.prinsjesfestival.nl 

Standaardportret
Bekijk meer van