Bijzondere onderscheiding voor Samuel Wuersten van Holland Dance Festival

Artistiek directeur Samuel Wuersten van het Holland Dance Festival (HDF) heeft zaterdag de stadspenning van de gemeente Den Haag ontvangen voor zijn langdurige inzet voor het festival.

Door

De artistiek directeur van het HDF ontving de onderscheiding uit handen van wethouder Robert van Asten (D66, cultuur), voorafgaand aan de voorstelling Who we are in the dark van Peggy Baker Dance Projects. Wuersten is al 25 jaar in functie bij het HDF.

Deze internationale dansbiënnale werd dit jaar voor de zeventiende keer gehouden. Wuersten haalde grote gezelschappen en choreografen naar Den Haag en stond aan de basis van tal van maatschappelijke activiteiten.

Veel bezoekers 

De zeventiende editie van het festival bood een programma dat bijna helemaal bestond uit Nederlandse primeurs. Er waren 57 voorstellingen met danskunstenaars uit 22 landen. Het festival trok zo’n 19.000 bezoekers en had daarmee een zaalbezetting van gemiddeld 80 procent. Den Haag was het centrum van het festival, met daarnaast podia in Amsterdam, Delft en Tilburg.

Wilt u meer lezen over kunst en cultuur in Den Haag? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Standaardportret
Bekijk meer van