Arthur en Lucas Jussen vervangen Pires in Amare

Het recital van de pianisten Maria João Pires en Ignasi Cambra op 4 februari in Amare gaat niet door. Arthur en Lucas Jussen nemen het over.

Door

Dat heeft het impresariaat van World Master Pianists bekendgemaakt. “Maria João Pires is door haar artsen met klem geadviseerd haar optredens voor de komende maanden te annuleren om volledig te kunnen herstellen,” zegt Friso Verschoor van het impresariaat. “Maria João Pires keek erg uit naar de duo-tournee met Cambra maar ze kan niet anders.” Pires is 79 en soms laat haar gezondheid haar in de steek. Ook een optreden in maart in het Concertgebouw in Amsterdam is afgezegd. Vorig jaar moest ook al een recital van haar in Amare worden uitgesteld.

Vervangend concert

Het impresariaat heeft Arthur en Lucas Jussen bereid gevonden een vervangend concert te geven, ook op zondag 4 februari, maar dan ’s avonds (20.00 uur) in plaats van ’s middags. Wie kaarten had gekocht kan naar dat concert en ontvangt als compensatie korting op een ander concert in de serie van World Master Pianists (Grigory Sokolov, 4 juni). Ook is er recht op voorintekening bij het nog te plannen nieuwe optreden van Pires, dat er volgens het impresariaat zeker gaat komen. Ook is het mogelijk het geld gewoon terug te krijgen.

De Jussens zijn lang bij Maria João Pires in de leer geweest en komen daarom graag naar Amare. ‘Van Pires leerden we het belang van ademhaling en het nooit scheiden van techniek en muzikaliteit. We hopen dat als mensen ons horen, ze een beetje Maria João Pires in ons herkennen,’ laat Lucas Jussen weten.

Op het programma

Zondag 4 februari staan op het programma werken voor quatre-mains en voor twee piano’s:

  • Wolfgang Amadeus Mozart – Sonate voor vier handen in C gr.t., KV 521
  • Robert Schumann – Andante con Variazioni, op. 46 voor twee piano’s
  • Jörg Widmann – Bunte Blätter,  voor twee piano’s
  • Claude Debussy – Six Epigraphes Antiques, voor piano vierhandig
  • Sergei Rachmaninoff – Suite nr. 2 voor twee piano’s

Voor kaartverkoop en/of nadere vragen, klik hier of bel 070 88 00 333

 

Standaardportret
Bekijk meer van